Prahova: Bărbat reţinut pentru trafic de droguri de risc; cultură de cannabis - depistată la percheziţii

Prahova: Bărbat reţinut pentru trafic de droguri de risc; cultură de cannabis - depistată la percheziţii

Un bărbat a fost reţinut sub acuzaţia de trafic de droguri de risc în urma unor percheziţii efectuate în judeţul Satu Mare în timpul cărora anchetatorii au depistat o cultură indoor de cannabis, informează, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Conform sursei citate, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii DIICOT Ploieşti, au efectuat două percheziţii domiciliare, în judeţul Satu Mare, la o persoană bănuită de cultivarea de droguri de risc (cannabis) şi vânzarea acestora.

"Din cercetări a reieşit că, începând cu luna aprilie 2021, persoana în cauză ar fi înfiinţat o cultură indoor de canabis, iar ulterior ar fi comercializat droguri de risc, către diverse persoane, în judeţele Prahova şi Satu Mare. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de cannabis (cu o suprafaţă de aproximativ 4 metri pătraţi, aflată în subsolul unei anexe, prevăzută cu lămpi pentru iluminat, sistem de ventilaţie şi control al temperaturii), cu 13 plante (cu dimensiuni de peste 100 de cm), 9 plante recoltate (aproximativ 3 kg. de masă verde), 30 de grame de cannabis uscat, un aparat pentru deshidratarea materiei vegetale (folosit la uscarea plantelor de cannabis)", precizează sursa citată.

Bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

La activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean Satu Mare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”