Prahova: Fostul șef al Poliției Sinaia, trimis în judecată alături de un fost ofițer de poliție și de un om de afaceri

Prahova: Fostul șef al Poliției Sinaia, trimis în judecată alături de un fost ofițer de poliție și de un om de afaceri

Fostul șef al Poliției Sinaia, Marin Tudorică, a fost trimis în judecată sub control judiciar, de procurorii DNA Ploiești, în dosarul în care este acuzat că a primit foloase necuvenite pentru stoparea unor controale care vizau o societate din stațiune.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în sarcina lui Tudorică s-au reținut infracțiunile de trafic de influență (2 fapte), efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, și fals în declarații (2 fapte, din care una în formă continuată).

În același dosar au fost deferiți justiției Ionuț Roșca, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul Poliției Stațiunii Sinaia, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, și Cristian Bogdan Simion, administrator al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență (2 fapte) și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Astfel, procurorii spun că Tudorică, în calitate de șef al Poliției Sinaia, a primit de la omul de afaceri Cristian Simion un autoturism marca Mercedes Benz C 220, pe care acesta din urmă i l-a pus la dispoziție cu titlu gratuit. Ulterior, Tudorică a devenit proprietar de drept al mașinii la data de 26.11.2011, când a fost simulată vânzarea acestuia la un preț modic de 5.000 de lei.

"Începând cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Tudorică Marin, în aceeași calitate, a pretins și primit în mod direct pentru sine, de la același om de afaceri, un folos material constând în folosința unui alt autoturism marca Mercedes E220, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosința cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei administrate de omul de afaceri", se precizează în comunicat.

Potrivit DNA, în schimbul acestui folos, inculpatul a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari publici ce ar fi putut să fie însărcinați cu efectuarea unor controale la firma lui Cristian Simion, promițând că, dacă va fi nevoie, îi va determina pe aceștia să nu ia măsurile legale ce ar împiedica activitatea evazionistă derulată de omul de afaceri.

"Acest lucru s-a materializat la data de 12 decembrie 2015, când, prin intermediul inculpatului Roșca Ionuț, inculpatul Tudorică Marin a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influențării activității funcționarilor respectivi, în direcția arătată mai sus. Prin exercitarea influenței asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Roșca Ionuț i-a asigurat în continuare șefului său primirea folosinței autoturismului menționat mai sus", mai spun procurorii.

De asemenea, Marin Tudorică mai este acuzat că, prin intermediul lui Simion, a edificat, în cursul anului 2010, un ansamblu imobiliar în stațiunea Sinaia și s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective, făcând demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare edificării construcțiilor și comercializând, prin postarea de anunțuri pe site-urile specializate.

"În cuprinsul declarațiilor de avere, depuse în anii 2011, 2014 și 2015, inculpatul Tudorică Marin a omis, cu știință, să menționeze un contract de împrumut pentru suma de 12.000 de euro pe care i l-a acordat unei persoane, precum și folosința gratuită a autoturismului marca Mercedes E220", se mai arată în comunicatul DNA.

În cauză, a fost instituit sechestru asupra mai multor sume de bani ce aparțin inculpaților și asupra unui imobil al lui Marin Tudorică.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

3 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

4 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

5 Radioul Ministerului Apărării din Rusia: „În Moldova, oamenii au un singur rinichi pentru că occidentalii au nevoie de piese de schimb”