Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Prahova: Instanţa a constatat neregularitatea rechizitoriului în dosarul şefei Direcţiei IT din ANAF şi a anulat o serie de ordonanţe

Tribunalul Bucureşti, instanţă pe rolul căreia se află dosarul în care şefa Direcţiei IT din ANAF, Ancuţa Anda Macovei, este acuzată că a luat mită un milion de euro, a constatat neregularitatea rechizitoriului şi a anulat o serie de ordonanţe, excluzând, totodată, declaraţiile date de inculpată.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au constatat, luni, neregularitatea rechizitoriului întocmit de DNA Ploieşti, au anulat ordonanţele de efectuare în continuare a urmăririi penale, de punere în mişcare a acţiunii penale şi de schimbare de încadrare juridică, precum şi procesele-verbale de aducere la cunoştinţă a calităţii de suspect şi inculpat şi au exclus declaraţiile date de Ancuţa Anda Macovei în calitate de suspect şi inculpat.

În termen de cinci zile, procurorii trebuie să comunice dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea dosarului, mai arată sursa citată.

Decizia nu este definitivă.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, la sfârşitul lunii noiembrie 2017, trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a Ancuţei Anda Macovei, la data faptei director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, în prezent director suspendat al aceleiaşi structuri din cadrul ANAF pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Procurorii anticorupţie precizează în rechizitoriul transmis instanţei că, în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ancuţa Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă software pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente.

"Din suma cerută, inculpata Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 - 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, suma totală de 1.054.721 euro (care include şi contravaloarea unei deplasări în SUA şi alte bunuri materiale de valoare). În acelaşi context, inculpata a mai primit alte 14 bunuri materiale evaluate la 4.300 euro şi 22.502 lei", se menţionează într-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile deţinute de Macovei, respectiv asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deschise pe numele aceleiaşi inculpate, până la concurenţa sumelor de 1.054.721 euro, respectiv 4.300 euro şi 22.502 lei, ce reprezintă contravaloarea bunurilor materiale primite.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

3 Voi știți că dacă procuroarea Adina Florea ia MITĂ în direct, la TV, NU pățește nimic? Da, oameni buni, aici s…

4 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

5 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită