Prahova: Risc de avalanşă în afara pârtiilor din Sinaia; turiştii - avertizaţi să rămână pe pistele amenajate

Prahova: Risc de avalanşă în afara pârtiilor din Sinaia; turiştii - avertizaţi să rămână pe pistele amenajate

Salvamont Sinaia anunţă, joi, că, în afara pârtiilor amenajate, este pericol de producere a avalanşelor, astfel că le recomandă turiştilor să manifeste prudenţă şi să rămână pe pârtiile amenajate.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Salvamont Sinaia, pe zonele de schi din afara pârtiilor amenajate (Off-piste), respectiv în zonele Peleş, Pelişor, Zade, Carp, Târle şi Papagal, este pericol de producere a avalanşelor.

Şeful Salvamont Sinaia, Nicolae Cojanu, a declarat, pentru AGERPRES, că în acele zone stratul de zăpadă este foarte instabil şi măsoară un metru - un metru şi jumătate, în funcţie de cum a fost transportată de vânt.

În aceste condiţii, salvamontiştii recomandă turiştilor să rămână pe pârtiile amenajate şi să manifeste prudenţă.

Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1 şi Variantă. Pârtia Drumul de Vară rămâne închisă până se reuşeşte degajarea sa în urma unei avalanşe produse în zona Piatra Turcului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante