„Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca”, anunță ministrul Justiției

„Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca”, anunță ministrul Justiției

După ce o instanță din Malta a respins în luna mai cererea României privind extrădarea prințului fugar, Paul al României, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat luni, 10 iunie, că predarea „se va rejudeca”.

Prințul Paul al României a fost arestat în aprilie, în Malta. Foto: Poliția Română (Arhivă)

Sunt în măsură să vă furnizez informații, de astăzi, de la justiția din Malta. Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca. Instanța a admis apelul formulat de parchet, a desființat hotărârea de refuz al predării și a trimis cauza la rejudecare. Acesta rămâne în arest până la pronunțarea unei soluții definitive, cererea de eliberare pe cauțiune fiind respinsă tot astăzi. Mulțumesc tuturor celor care au făcut demersurile necesare și au fost implicați în această procedură. Așteptăm etapele următoare”, a transmis Alina Gorghiu.

Anunțul făcut de ministrul Justiției vine la aproape o lună după ce magistrații maltezi au considerat că există un „risc real” ca drepturile fundamentale ale prințului Paul al României să fie încălcate, așa că au respins cererea de predare în România.

Amintim faptul că Paul-Philippe Lambrino, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție în România în legătură cu restituirea ilegală a unor proprietăți imobiliare, a fugit din țară în anul 2020. A fost prins în capitala Franței în 2022, dar o Curte de Apel din Paris a refuzat să îl extrădeze în România.

Prințul Paul al României a fost arestat, în luna aprilie a acestui an, în baza unui mandat european, în Malta când participa la o conferință organizată de Cavalerii de la Malta la Valletta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

3 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

4 Litoralul în comunism / „Mamaia pentru bătrânei, Venus pentru discoteci, iar la Neptun și-ar fi adus Ceaușescu nisip din Sahara”

5 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă