Predoiu: MJ cere Parlamentului să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor

Predoiu: MJ cere Parlamentului să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor

Ministerul Justiţiei cere Parlamentului să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor, a anunţat, joi, ministrul Cătălin Predoiu.

"Ministerul Justiţiei cere Parlamentului României să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor, trecerea de la completele de 2 la 3 judecători, trecerea la o şcolarizare de la 2 la 4 ani la INM. Cerem Parlamentului să adopte această prorogare până la încheierea acestei sesiuni", a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă la sediul MJ.

El a arătat că, săptămâna viitoare, MJ va participa la şedinţa Comisiei Juridice din Senat şi speră într-o soluţie bună pentru sistemul judiciar.

"Am fundamentat această poziţie atât pe analiza internă la nivelul conducerii ministerului, cât şi pe baza consultărilor pe care le-am desfăşurat şi le desfăşurăm în continuare cu sistemul judiciar. Ministerul are în această privinţă o poziţie comună cu cea exprimată de CSM care ne-a comunicat şi în scris punctul de vedere", a mai spus Predoiu.

El a precizat că, până la 31 decembrie, Ministerul Justiţiei nu are în perspectivă altă modificare a legilor decât cele trei menţionate, respectiv schema de pensionare anticipată, completele de judecată şi Institutul Naţional al Magistraturii.

"Este esenţial ca Parlamentul să coopereze loial în această acţiune care ţine de buna funcţionare a sistemului judiciar şi să avem până la 31 decembrie în Monitorul Oficial cele trei modificări cerute şi de CSM, atenţie! Mai departe, intenţia ministerului e să-şi exercite atribuţiile, respectiv să facă propuneri legislative în domeniul judiciar", a afirmat Cătălin Predoiu. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

4 Așa o fi?

5 Băăă...