Predoiu: Vom susţine în Parlament acele propuneri care să conducă la abrogarea recursului compensatoriu în forma actuală

Predoiu: Vom susţine în Parlament acele propuneri care să conducă la abrogarea recursului compensatoriu în forma actuală

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că Ministerul Justiţiei va susţine, în Parlament, acele propuneri legislative care să conducă la abrogarea recursului compensatoriu în forma actuală.

"În plan juridic, în Parlament vom susţine acele propuneri legislative care să conducă la abrogarea acestui tip de recurs compensatoriu şi înlocuirea cu un sistem care să permită beneficiul unei astfel de măsuri în condiţiile de control asupra aplicării legii şi în condiţiile în care nu punem în pericol siguranţa publică", a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă la sediul MJ.

El a spus că reprezentanţii ministerului vor avea discuţii cu CEDO, astfel încât să se evite declanşarea unui lanţ de condamnări împotriva României şi a afirmat că există grupuri de lucru care lucrează pentru găsirea formulelor tehnice care să nu nască neconstituţionalităţi sau discriminări între subiecţii aplicării legii.

"O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuţiile cu CEDO şi măsuri de extindere a capacităţii penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent. În acelaşi timp, Guvernul şi-a asumat o obligaţie în cadrul negocierilor politice cu alte partide atunci când s-a obţinut votul de învestitură de a nu apela la Ordonanţe de Urgenţă în domeniul Justiţiei", a mai spus Predoiu. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"