Prefectul de Sibiu a DEMISIONAT după ce a REFUZAT să-l SUSPENDE pe președintele PSD al CJ!

Prefectul de Sibiu a DEMISIONAT după ce a REFUZAT să-l SUSPENDE pe președintele PSD al CJ!

Prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli a demisionat, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Prefecturii, Claudia Stanciu. Sitterli a fost acuzat de PNL ca il protejeaza in functie pe presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, care a refuzat sa demisioneze desi a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese. 

Potrivit unor surse apropiate acestuia, se pare că Sitterli va fi candidatul PSD la Primăria Sibiu.

Raluca Turcan, copresedinte PNL Sibiu, i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa-l demita pe Sitterli.

"Prefectul Judetului Sibiu este obligat de lege sa emita, de urgenta, Ordinul pentru incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean al domnului Cindrea. In cazul in care prefectul judetului Sibiu nu binevoieste sa respecte legea si sa dispuna incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu - solicit premierului Ciolos sa demita de urgenta Prefectul. Legea nu este optionala, nu e facuta pentru a fi batjocorita, iar aplicarea acesteia, in cazuri de incompatibilitate, nu este o noutate in Romania. De exemplu, in judetele Arges si Hunedoara, legea s-a aplicat: aici, prefectul a emis actul de incetare a mandatului presedintelui CJ, imediat dupa decizia definitiva a instantei", a declarat Turcan, recent, intr-o conferinta de presa.

PNL Sibiu anuntase marţi că i-a solicitat secretarului județului să întocmească şi să transmită prefectului documentul care, conform legii, e necesar pentru emiterea ordinului de demitere a lui Cindrea, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Vom reveni cu amanunte


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro