Presa britanică îl critică pe William "cel leneș" după publicarea imaginilor de la schi

Presa britanică îl critică pe William "cel leneș" după publicarea imaginilor de la schi

Publicarea unor fotografii ale prințului William și familiei sale la schi în Alpii francezi nu a trecut neobservată marți în presa britanică, aceasta acuzându-l pe nepotul reginei Elisabeta a II-a că întârzie să își asume rolul de moștenitor al tronului, relatează AFP.

* Ducii de Cambridge — imagini vesele din prima vacanță de iarnă cu cei doi copii ai lor

Imagini oficiale cu ducele de Cambridge jucându-se în zăpadă cu soția sa, Kate, sau pozând cu cei doi copii ai lor, George și Charlotte, au fost publicate luni având drept comentariu al palatului textul: cei doi "speră ca oamenilor să le placă aceste fotografii". Drept reacție, prințul și-a atras o mulțime de comentarii deloc binevoitoare.

"Will leneșul își duce familia la schi", titra pe prima pagină tabloidul The Sun. Cotidianul, simpatizant al monarhiei totuși, arăta luna trecută că William a avut doar 122 de angajamente oficiale în 2015, față de 341 ale bunicii sale de 89 de ani, regina Elisabeta a II-a.

Fără îndoială că William, dornic să trăiască și ca oamenii obișnuiți, are o slujbă: este pilot de elicopter de salvare. Însă, potrivit Daily Mail, această activitate îi ia numai 80 de ore pe lună.

Presa este nemulțumită și de faptul că William își ține viața personală departe de ochii ziariștilor. Cu ocazia vacanței la schi, în loc să convoace toată presa la o ședință foto, a preferat să recurgă la fotograful unei agenții de presă prietene, palatul având grijă apoi să difuzeze imaginile.

Reținerea lui William față de presă este cunoscută de multă vreme și se bazează pe faptul că prințul învinuiește parțial ziariștii de moartea mamei sale, Diana, într-un accident de mașină la Paris, în 1997.

Însă asumarea obligațiilor publice ține de calitatea sa de membru al familiei regale și de moștenitor direct al tronului britanic, amintește presa. "Contrapartida extraordinarului mod de viață al familiei regale este activitatea intensă și asumarea responsabilităților față de contribuabilii care îl finanțează", apreciază The Sun.

"Dacă va continua să rescrie regulile, presa va face același lucru și atunci va vedea, mă tem, ce înseamnă intruziunea pe care a îndurat-o mama lui", scrie în ediția online a Daily Mail fostul redactor șef Piers Morgan, de altfel un fervent monarhist.

Daily Express consideră în schimb nu că William ar fi leneș, ci că dorește să își petreacă mult timp cu copiii. "William nu vrea să fie un tată absent fiindcă știe ce înseamnă acest lucru", a declarat o sursă apropiată de familia regală în cotidianul menționat.

Tot grija față de copii l-a făcut pe prinț să plece din Londra și să se stabilească în Norfolk, departe de zgomotul mediatic.

De la nașterea lui George în iulie 2013 și cea a surorii sale, Charlotte, în mai 2015, au fost puține ocazii în care familia a fost fotografiată, preferând să își difuzeze propriile imagini dintre care unele făcute de Kate.

Până acum presa, având în vedere și ce i s-a întâmplat prințesei Diana, s-a arătat mai degrabă înțelegătoare. Însă Neil Wallis, redactor șef al tabloidului care nu mai există acum News of the World, avertizează în privința creșterii "frustrării". "Este clar că publicul vrea să continue povestea sa de dragoste cu acest tânăr cuplu regal care, după mine, a salvat probabil casa Windsor în ultimii ani", a declarat el la radio BBC referindu-se la recâștigarea popularității de către familia regală de la căsătoria lui William cu Kate.

Robert Jobson, cronicar monarhic la Evening Standard, crede că nemulțumirea presei reflectă supărarea că nu a descoperit locul unde își petreceau vacanța William și familia. "Nu este vina familiei regale că tabloidele au fost incapabile să aibă informația", a spus el la BBC.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu