Președintele Comisiei ITRE din PE, Cristian Bușoi, salută lansarea inițiativei Rural European Innovation Area: Va fi un motor pentru dezvoltarea zonelor rurale

Președintele Comisiei ITRE din PE, Cristian Bușoi, salută lansarea inițiativei Rural European Innovation Area: Va fi un motor pentru dezvoltarea zonelor rurale

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a participat marți la lansarea inițiativei Rural European Innovation Area (REInA) unde a subliniat că oamenii politici trebuie să identifice instrumentele financiare trebuie să sprijine dezvoltarea de noi tehnologii și practicile inovatoare în zonele rurale.

“Felicitări doamnei comisar pentru Cercetare și Inovare Mariya Gabriel, și președintelui EIT, Gioia Ghezii, pentru lansarea inițiativei Rural European Innovation Area (REInA), la care am fost bucuros să particip astăzi ca Președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European. REInA va fi, cu siguranță, un motor pentru dezvoltarea zonelor rurale și va reuni inițiative inovatoare care să sprijine fermierii și agricultura”, a scris Bușoi, pe Facebook.

Potrivit eurodeputatului român, această inițiativă va ajuta la automatizarea sarcinilor repetitive în zonele rurale, va ajuta micro-fermierii să își stimuleze activitatea și să se extindă, va identifica zonele de nișă din rural și va ajuta la dezvoltarea lor.

“În sarcina noastră, a politicienilor, rămâne acum să identificăm instrumentele financiare care să sprijine dezvoltarea de noi tehnologii și practicile inovatoare în zonele rurale”, a mai adăugat el.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu