Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Președintele filipinez șochează din nou: "Care dintre voi nu are amantă?"

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, și-a atras miercuri critici de la o parte a societății filipineze pentru că a luat apărarea comportamentului adulterin al unuia dintre aliații săi puternici, relatează AFP.

Președintele Camerei Reprezentanților, Pantaleon Alvarez, al patrulea om în stat, ține prima pagină a ziarelor de când a recunoscut că are opt copii, dintre care șase născuți de la alte două femei decât soția sa.

Rodrigo Duterte, cunoscut pentru modul său direct de exprimare, a explicat marți seara la televiziune că, la fel ca el, Alvarez are "mai multe soții".

"Este o lume ipocrită", a spus el într-un discurs rostit în fața unor oficiali, difuzat de televiziune. "Care dintre voi nu are amantă?', a întrebat el retoric.

Aceste declarații au șocat o parte a opiniei publice într-o țară foarte catolică și profund conservatoare, unde biserica deține o influență morală preponderentă și unde divorțul nu este prevăzut de lege.

"Justificarea unui comportament nepotrivit prin simplul fapt de a fi bărbat este pur și simplu sexist și misogin", a declarat pentru AFP senatoarea Risa Hontiveros.

"Aceasta trimite un mesaj care subminează victoriile repurtate în lupta pentru drepturile femeilor și egalitatea între sexe", a adăugat ea.

Duterte a recunoscut în discursul său că afirmațiile sale au fost "machiste".

"Dar, într-adevar, există atâtea femei și atât de puțin timp pe pământ. Dumnezeule!', a exclamat el, în râsetele celor din public.

Duterte, 72 de ani, a reușit să obțină anularea mariajului său și trăiește de mult timp cu aceeași femeie, dar se laudă adesea că are amante și că folosește Viagra.

Reacționând pentru prima dată duminică în cazul lui Alvarez, el a declarat: "Cine nu are dreptul la fericire? Întrebați-i pe parlamentari. Care dintre ei nu are două, trei sau patru amante?"

Elizabeth Angsioco, președinta Femeilor Democrate Socialiste din Filipine, a criticat discursul prezidențial cu privire la adulter.

"Este inacceptabil și regretabil că oameni care ocupă posturi la vârful puterii vorbesc atât de ușor despre aceste lucruri. E foarte periculos", a afirmat ea.

Duterte a fost ales președinte în luna mai anul trecut, mai ales datorită discursului său radical cu privire la lupta împotriva traficului de droguri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

3 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară