Preşedinţie: Procurori de la PÎCCJ şi PCAB, eliberaţi din funcţie

Preşedinţie: Procurori de la PÎCCJ şi PCAB, eliberaţi din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de eliberare din funcţie a şapte magistraţi, printre care procurorii Raluca Ana-Maria Creţeanu de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Florina Lucan de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe Doiniţa Tătăruşanu - judecător la Tribunalul Iaşi; Viorica Maria Sebeşan - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu; Adela Minodora Pleşa - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia; Nela Drăguţ - judecător la Curtea de Apel Craiova, Mihaela Gabriela Filip - prim-procuror delegat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

Decizia a venit ca urmare a pensionării.

Iohannis a semnat vineri şi decretul privind numirea ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani a Dorianei Rotaru prin eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Baia de Aramă, cu menţinerea gradului profesional de tribunal.

De asemenea, preşedintele a semnat şi decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a general-maiorului - cu două stele Liviu-Marilen Lungulescu din Ministerul Apărării Naţionale. Lungulescu este şef al Direcţiei generale management resurse umane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD

5 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…