Primarul Londrei, Boris Johnson, le cere miniștrilor britanici să sprijine campania pro-Brexit

Primarul Londrei, Boris Johnson, le cere miniștrilor britanici să sprijine campania pro-Brexit

Primarul Londrei, Boris Johnson, le-a cerut sâmbătă miniștrilor din guvernul de la Londra să se alăture campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), sfidându-l astfel încă o dată pe colegul său de partid David Cameron, relatează Reuters. Considerat ca având cele mai mari șanse de a-i succede premierului Cameron, Johnson a afirmat că dorește să schimbe opinia majorității membrilor guvernului britanic care susțin rămânerea Marii Britanii în interiorul forului comunitar.

''Oamenii trebuie să vadă care sunt argumentele. Am un imens respect pentru ceea ce spune prim-ministrul, dar cred că oamenii ar trebui să se gândească la argumente'', a declarat primarul Londrei pentru The Telegraph.

Un sondaj de opinie publicat vineri de ziarul The Independent relevă că sprijinul electoratului pentru ieșirea Marii Britanii din UE a sporit la 52%, față de 48% în urmă cu o lună, iar cel pentru rămânerea țării în blocul comunitar a ajuns la 48%, comparativ cu 52% la finalul lunii ianuarie.

În urmă cu o săptămână, liderii din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromis ce ''reînnoiește pactul'' Regatului Unit cu Europa, acord pe care premierul britanic îl consideră suficient pentru a recomanda menținerea țării sale în Uniunea Europeană, în cadrul unui viitor referendum.

Sub imensa presiune a concetățenilor săi și a Partidului Conservator împotriva creșterii imigrației, David Cameron a obținut o clauză de salvgardare de șapte ani privind unele ajutoare sociale pentru noii migranți, ce permite o limitare a acordării lor, potrivit unei scări graduale. Referitor la principiul subsidiarității, Cameron a indicat că el prevede luarea de noi măsuri pentru protejarea suveranității britanice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro