Primii rușii mobilizați au fost luați din paturi, noaptea, și duși la instrucție: „Asta e, am plecat în prima linie”

Primii rușii mobilizați au fost luați din paturi, noaptea, și duși la instrucție: „Asta e, am plecat în prima linie”

Citațiile au început să fie emise pe 21 septembrie, după anunțul lui Putin, iar potrivit acestora cetățenii republicii urmau să se prezinte la birourile de înrolare în dimineața zilei următoare, între orele 6:00 și 9:00, a spus pentru sursa citată șeful republicii, Alexei Țidenov. Însă autoritățile ruse au grăbit înrolarea, iar în cursul serii oficialii regionali au completat somații, apoi au mers din casă în casă.

Mobilizare în Rusia. FOTO: Profimedia

Cei mobilizați noaptea au fost luați din apartamentele lor și duși la birourile militare de evidență și înrolare, potrivit unui reportaj al publicației independente Baikal Journal citată de Meduza.

„Ni s-a ordonat să-i ridicăm pe mobilizați din paturile lor, să-i punem în mașini și să-i aducem imediat la biroul militar de înregistrare și înrolare”, a spus un angajat al uneia dintre administrațiile raionale din Buriația.

„De acolo, toți au fost trimiși la Ulan-Ude”, a adăugat acesta, potrivit știrileprotv.ro.

Autobuzele cu cei mobilizați au ajuns dimineața la Ulan-Ude, capitala Republicii, iar bărbații au fost duși la punctul de adunare al Comisariatului Militar al Republicii Buriația de pe strada Shumyatsky. Aceștia vor fi trimiși la Chita sau Blagoveșcensk. Acolo vor urma pregătirea militară. După aceea, oamenii vor ajunge pe frontul din Ucraina.

Conform unui oficial al administrației locale, 130 de persoane au fost luate din zonă. 20.700 de oameni locuiesc acolo. Dacă în toată Buriația sunt aproximativ 980.000 de oameni, pot fi mobilizați 6-7.000. Apoi au sosit mobilizații din districtele Yeravninsky, Zaigraevsky, Kurumkansky și Barguzinsky.

Printre cei deja mobilizați se numără și directorul școlii de învățământ general din satul Kyren.

Serghei, din Yeravnin, are 49 de ani, spune că a fost militar în termen „acum foarte mult timp” și că nu se teme de moarte.

Ei bine, asta e, am plecat în prima linie. Mi-am luat rămas bun de la soția mea și de la fiicele mele”, a spus cu lacrimi în ochi pentru Baikal Journal, citează Știrile Pro TV.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...