Primul deces în Parlamentul European: Un angajat contractual/Funcționarii au fost avertizați că tot mai mulți colegi se confruntă cu cazuri de infecție cu coronavirus printre apropiați, iar unii au fost direct afectați

Funcționarii din Parlamentul European au fost anunțați, luni, potrivit unei comunicări interne obținute de G4Media.ro, că s-a înregistrat primul deces în rândul angajaților instituției din cauza epidemiei de coronavirus. Este vorba de un angajat contractual în DG ITEC, Directoratul General pentru Susținerea Inovației și Tehnologiei care asigură informarea Parlamentului European în chestiuni legate de tehnologie.

”Pe măsură ce epidemia evoluează, tot mai mulți colegi se confruntă cu cazuri de infecție cu coronavirus printre membrii familiei sau în rândul prietenilor, iar câțiva au fost afectați direct”, se arată în mesajul intern transmis angajaților și funcționarilor din Parlamentul European.

Context

Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară pe data de 26 martie, pentru a permite implementarea măsurilor speciale în contextul crizei de coronavirus care a cuprins Europa, se arată într-un comunicat al instituției europene.

”Parlamentul European își face și va continua să își facă datoria. Parlamentul rămâne deschis, deoarece democrația nu poate fi oprită de un virus. Suntem singura instituție europeană aleasă de către cetățeni și dorim să continuăm să îi reprezentăm și să îi apărăm”, a declarat președintele Sassoli.

Punctele pe ordinea de zi a sesiunii:

  • Inițiativa de investiții (Coronavirus Response Investment Initiative), care va pune la dispoziția statelor membre fonduri de coeziune în valoare de 37 miliarde EUR pentru a face față consecințelor crizei;
  • Propunerea legislativă de extindere a domeniului de aplicare a Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi urgențele în materie de sănătate publică;
  • Propunerea Comisiei de încetare a așa-numitelor „zboruri fantomă”cauzate de epidemia COVID19.

Comisia Europeană a înaintat, pe data de 13 martie, o serie de măsuri pentru a combate efectele economice ale epidemiei de coronavirus, fiind vorba de investiții de 37 de miliarde de euro și alte măsuri. Unele măsuri intră imediat în vigoare, celelalte urmează să fie adoptate în procedură de urgență săptămânile viitoare în Parlamentul European.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

4 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

5 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video