Primul ȘOC pentru Dragnea și Tăriceanu! Coaliția PSD/ALDE a PIERDUT majoritatea calificată în Camera Deputaților!

Primul ȘOC pentru Dragnea și Tăriceanu! Coaliția PSD/ALDE a PIERDUT majoritatea calificată în Camera Deputaților!

Primul șoc pentru Dragnea și Tăriceanu! Coaliția PSD/ALDE a pierdut majoritatea calificată în Camera Deputaților! Dacă se va întâmpla asta și la Senat, președintele nu mai este obligat să le dea mandatul de premier în cazul în care, la moțiunea inițiată de PNL, premierul Viorica Dăncilă va pica la vot!

În total în Camera Deputaţilor sunt 329 de aleşi. Ca legile să fie adoptate este nevoie de jumătate plus 1 din voturi.

În cazul acesta, sunt necesare deci 165 de voturi favorabile ca un proiect să treacă de Camera inferioară. Iar social-demcoraţii şi colegii lor de la ALDE numără acum 164 de deputaţi. Deci le lipseşte un singur vot.

Până acum PSD şi ALDE se bucurau de o majoritate confortabilă. Imediat după alegerile parlamentare din 2016, cele două formaţiuni aveau împreună 174 de voturi, deci cu 9 mai mult decât aveau nevoie.

Situaţia s-a schimbat însă acum după ce Victor Ponta s-a desprins de PSD şi a mai reuşit să convingă câţiva foşti colegi să i se alăture. Puţini, e drept, dar suficienţi cât să clatine puterea în Camera Deputaţilor.

Dacă vor continua plecările din PSD și la nivel de senatori, așa cum se anunță deja, Dragnea și Tăriceanu ar trebui să încheie un protocol de guvernare cu UDMR pentru a revendica din nou majoritatea calificată în Parlament și dreptul de a propune un prim-ministru președintelui!



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren