Procurorul general al Venezuelei afirmă că armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas

Procurorul general al Venezuelei afirmă că armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas

Procurorul general al Venezuelei, Luisa Ortega Diaz, care a devenit unul dintre principalii adversari ai președintelui Nicolas Maduro, a afirmat sâmbătă că armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas, relatează AFP, Reuters și DPA.

''Resping asediul Ministerului Public. Denunț acest act arbitrar în fața comunității naționale și internaționale'', a scris dna Ortega Diaz pe Twitter.

Procurorul general a postat fotografii pe Twitter cu militari desfășurați în jurul clădirii din centrul capitalei Caracas, spunând că este ''un asediu al Biroului Procurorului general''.

Dna Ortega Diaz a anunțat miercurea trecută că va deschide o anchetă în legătură cu presupuse nereguli la controversatele alegeri ce au avut loc duminica trecută pentru desemnarea unei Adunări constituante, care are drept scop să rescrie Constituția.

Opoziția și criticii din țară și străinătate au denunțat alegerile, considerându-le o încercare a președintelui Maduro de a se agăța de putere.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean