Protest în Bucureşti/Apelul la 112 care semnala obiecte suspecte într-un autovehicul nu s-a confirmat

Protest în Bucureşti/Apelul la 112 care semnala obiecte suspecte într-un autovehicul nu s-a confirmat

Apelul la 112 care semnala prezenţa unor obiecte suspecte într-un autovehicul parcat în centrul Pieţei Victoria nu s-a confirmat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

"Referitor la acel apel la 112, formulat de o persoană care sesiza prezenţa în zona acelui autovehicul a unui obiect care i s-a părut a fi suspect, s-au efectuat verificări, nu s-a confirmat această ipoteză, (...) vorbim despre nişte lumânări din acelea care sunt în suport de plastic. Acelea erau obiectele pe care le-a văzut. Nu s-a impus vreo sancţiune", a precizat Diana Sarca.

În context, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a făcut un apel către participanţii la protest să colaboreze cu forţele de ordine.

"Nu vrem să găsim situaţii, aşa cum a fost una mai devreme, atunci când colegi ai mei, poliţişti, au vrut să verifice anumite aspecte semnalate în zonă, iar din partea unor grupuri de persoane au întâmpinat rezistenţă, cel puţin verbală", a spus Enache.

O echipă de poliţişti care intenţiona să verifice un autovehicul parcat în centrul Pieţei Victoriei, după un apel la 112 ce semnala că maşina ar conţine obiecte suspecte, a fost extrasă de jandarmi din mulţime, după ce participanţii la protest au început să huiduie.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, poliţiştii aveau obligaţia să verifice aspectele sesizate prin apelul la numărul unic de urgenţă 112. În acest scop a fost trimisă o echipă cu un câine, care a încercat să treacă prin mulţimea strânsă în piaţă, pentru a ajunge la autovehiculul indicat.

Conform aceloraşi surse, în momentul în care unii dintre cei aflaţi în piaţă au reacţionat negativ la prezenţa poliţiştilor, jandarmii au intervenit şi i-au extras din mulţime, fără a se înregistra incidente.

Câteva mii de oameni s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut, care a avut loc la aceeaşi dată. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Peneş, editor: Irina Poenaru, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale