PSD: Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel au participat la o reuniune pe tema pandemiei de COVID-19 convocată de Nicolae Ciucă

PSD: Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel au participat la o reuniune pe tema pandemiei de COVID-19 convocată de Nicolae Ciucă

Parlamentarii PSD Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel, specialişti în sănătate, au participat sâmbătă, în calitate de experţi, la sediul Guvernului, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluţii imediate la criza sanitară.

Potrivit unui comunicat transmis de PSD, invitaţia a fost făcută de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă.


"În cadrul întâlnirii au fost enunţate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor COVID-19 la servicii ambulatorii şi medicaţie antivirală. De asemenea, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar şi organizarea unor structuri de coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti la nivel judeţean", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că specialiştii PSD au propus şi "posibilitatea acordării temporare a certificatului verde în termen de 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin, urmând ca după încheierea schemei complete de vaccinare acesta să devină definitiv".

În plus, Alexandru Rafila a transmis factorilor decidenţi preocuparea care există în cadrul structurilor asociative din sănătate, educaţie, mediul de afaceri şi HORECA, cu care a avut întâlniri în această săptămână, de a fi parte la procesul decizional privind managementul pandemiei.

"Întâlnirea de azi demonstrează responsabilitatea PSD de a sprijini activ efortul privind lupta împotriva pandemiei. Este nevoie ca toţi specialiştii în sănătate să se aşeze la aceeaşi masă şi să găsească cele mai bune soluţii pentru a trece împreună peste acest moment deosebit de greu", a declarat Alexandru Rafila, citat în comunicat.

La discuţii au mai participat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, conform sursei menţionate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”