Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Publicaţia Toronto Star îl contrazice pe Trump privind originea scurgerii de informaţii despre Canada

Reporterul Toronto Star care a dezvăluit afirmaţiile virulente ale lui Donald Trump despre Canada, făcute într-un interviu pentru agenţia Bloomberg şi care ar fi trebuit să rămână secrete, a transmis sâmbătă că sursa sa nu au fost jurnaliştii de la Bloomberg, contrar a ceea ce a declarat preşedintele american, relatează AFP.

Daniel Dale, şeful biroului din Washingtonului al cotidianului canadian, a făcut această precizare după ce preşedintele Trump i-a criticat vineri public pe jurnaliştii de la Bloomberg, spunând că ei şi-au încălcat promisiunea de a nu dezvălui unele dintre afirmaţiile sale, ce ar fi trebuit să rămână secrete, sau 'off the record' în jargonul jurnaliştilor, a relatat Toronto Star.

"Am promis să nu spun nimic despre sursa mea (...) Dar nu vreau să contribui la murdărirea de către preşedinte a unor excelenţi jurnalişti care au respectat etica", a scris Daniel Dale într-o postare pe Twitter.

Prin urmare, "pot să spun asta: nici unul dintre intervievatorii de la Bloomberg nu a fost sursa mea", a adăugat el.

"Am decis că pot să îmi protejez sursa aşa cum am promis, spunând în acelaşi timp că afirmaţiile preşedintelui despre jurnaliştii de la Bloomberg sunt incorecte", a explicat Dale într-o declaraţie pentru Toronto Star.

Cotidianul a subliniat la rândul său că protejarea surselor este esenţială.

În acest interviu, preşedintele Trump le-a mărturisit 'off the record' interlocutorilor săi că Washingtonul nu va face niciun compromis cu Canada în negocierile sale privind modernizarea Acordului de schimb nord-american (NAFTA).

El a adăugat că va exista un acord doar în condiţiile Washingtonului, ceea ce a contribuit la suspendarea negocierilor de vineri.

Preşedintele a recunoscut într-o postare pe Twitter că a făcut aceste afirmaţii, după ce ele au fost publicate de Toronto Star.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE / Negocierile Danei Gârbovan cu PSD, acasă la Iordache. Lia Savonea, omul-cheie.

2 Liviu Avram dezvăluie un scenariu exploziv: Nu cumva PSD a devenit o anexă a unor oameni din Justiţie? Rolul D…

3 Boicot total al țărilor democratice față de PSD! Doar țările comuniste și-au trimis oameni la mini-congresul …

4 Europarlamentarul USR Cristian Ghinea, acuzat de hărțuire sexuală? „M-a îmbătat și a început să mă atingă. Am …

5 Sex-gate în USR / Varianta integrală / Ghinea, „Supremus Libidinosus”, tace laș

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze