Putin ordonă întărirea forțelor nucleare strategice ale Rusiei

Putin ordonă întărirea forțelor nucleare strategice ale Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat joi întărirea, în 2017, a forțelor nucleare strategice ale Federației Ruse, pentru ca acestea să fie capabile să străpungă orice scut antirachetă, cum este cel pe care SUA îl desfășoară în Europa de Est, informează AFP și agențiile de presă ruse.

"Trebuie întărit potențialul militar al forțelor nucleare strategice, înainte de toate cu ajutorul sistemelor de rachete capabile să garanteze străpungerea sistemelor de apărare antirachetă existente sau viitoare", a declarat președintele rus, în timpul unei reuniuni cu oficiali ai structurilor armate ale Rusiei, citat de agențiile de presă ruse.

Șeful statului rus a adăugat că și forțele strategice non-nucleare trebuie aduse la un "nivel calitativ nou, care să permită neutralizarea tuturor amenințărilor militare la adresa Rusiei".

De asemenea, potrivit lui Putin, este necesar să fie asigurată dezvoltarea echilibrată a tuturor genurilor și tipurilor de arme, să fie continuată implementarea de arme de înaltă precizie, de mijloace moderne de comunicare și de spionaj, precum și de luptă radioelectronică.

Liderul rus a cerut monitorizarea cu atenție a "modificării echilibrului de forțe la granițele Federației Ruse și în întreaga lume", informează TASS.

"Trebuie urmărită cu atenție orice schimbare a echilibrului de forțe și a situației militaro-politice din lume, mai ales la granițele ruse, pentru a iniția modificări în planurile pentru neutralizarea amenințărilor potențiale la adresa țării noastre", a declarat Putin.

Liderul rus a amintit că în următoarele zile va fi aprobată noua doctrină a securității informaționale a Rusiei, iar mai devreme de aceasta — strategia pentru dezvoltare tehnologică-științifică.

În cadrul aceluiași discurs, Vladimir Putin și-a exprimat convingerea că la ora actuală Rusia este "mai puternică decât orice potențial agresor", subliniind totodată că militarii ruși trebuie să rămână vigilenți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale