Rareș Bogdan, întrebat dacă va candida la congresul PNL: Nu se pune problema, pot să sprijin pe oricine. Mă simt foarte bine aici, la Bruxelles, chiar dacă vremea e mai urâtă ca în România

Rareș Bogdan, întrebat dacă va candida la congresul PNL: Nu se pune problema, pot să sprijin pe oricine. Mă simt foarte bine aici, la Bruxelles, chiar dacă vremea e mai urâtă ca în România

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat joi, într-o intervenție la Digi 24, că nu intenționează să candideze la congresul PNL, despre care a spus că va avea loc în septembrie, subliniind că poate să sprijine pe oricine în cadrul alegerilor interne din partid.

”Nu se pune problema de așa ceva”, a fost răspunsul lui Rareș Bogdan, întrebat dacă va candida la congresul PNL. ”Congresul nostru, foarte probabil, va fi abia în septembrie. Nu este vorba despre mine”, a adăugat el.

”Am obținut, totuși, ceva: o transparentizare și mai mare a deciziilor în interiorul PNL. Eu mă simt foarte bine aici, chiar dacă e mai urâtă vremea ca în România, așa că pot să sprijin pe oricine (la congres – n. red.). Important este să nu existe derapaje de la democrația internă”, a mai spus Rareș Bogdan, în contextul declarațiilor făcute la finalul săptămânii trecute prin care îi cerea lui Ludovic Orban să demisioneze de la șefia PNL.

El a revenit din nou asupra solicitării la adresa lui Orban, susținând că, de fapt, a făcut o analiză, și că nu se impune demisia acum a liderului PNL.

”Nu-mi pare rău absolut deloc de ceea ce am spus. A fost o emisiune analiză. Nu o lansare de proiect sau de program. Cred că în toată emisiunea aceea (în care i-a cerut demisia lui Orban – n. red.), dacă regret ceva, regret strict exprimarea (lui Orban i s-a umflat capul – n. red.). Uneori există cuvinte, mai ales în frumoasa limbă română, care pot fi înlocuite, nu mă caracterizează această exprimare, dar pentru un anumit comportament la un moment dat a fost cea mai plastică formulă. Dacă era să discutăm despre demisie, trebuia să discutăm imediat după alegerile parlamentare”, a susținut europarlamentarul liberal.

Întrebat dacă motivul pentru care a revenit asupra declarațiilor inițiale este o intervenție directă a președintelui Klaus Iohannis, Rareș Bogdan a negat.

”Spre deosebire de fostul președinte Traian Băsescu, președintele Iohannis nu procedează în acest fel. Domnia sa este președintele tuturor românilor. Chiar dacă cred foștii mei colegi din media cred că se implică activ în activitatea internă a unui partid, nu o face”, a explicat Rareș Bogdan, întrebat dacă președintele Iohannis l-a sunat, l-a mustrat și l-a făcut să se răzgândească.

Prezent în aceeași emisiune la Digi 24, copreședintele USR Plus Dacian Cioloș a fost întrebat dacă disputele din PNL afectează stabilitatea coaliției de guvernare.

”Nu sunt declarații contondente. Într-un partid politic e foarte bine să existe opinii diferite. Nu am simțit că ar afecta funcționarea coaliției”, a spus Cioloș.

Prima retractare a solicitării ca Ludovic Orban să demisioneze la șefia PNL a fost făcută de Rareș Bogdan cu o zi în urmă, miercuri, într-o intervenție la Digi FM, când a susținut că nu a spus că Orban ar trebui să demisioneze de la conducerea partidului, ci că ar fi trebuit să facă acest lucru după alegeri, iar acum e tardiv, partidul se pregătindu-se de congres și trebuind să se concentreze pe guvernare.

Duminică, într-un interviu pentru Aleph News, Rareș Bogdan a anunțat că o grupare reformistă își va desemna candidatul la șefia PNL și l-a criticat dur pe Ludovic Orban, căruia i-a cerut demisia de la șefia PNL.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă