Rareș Bogdan: Pentru asta trebuie să ne batem acum, să devenim principala destinație a relocărilor de producție pentru marile corporații occidentale

Rareș Bogdan: Pentru asta trebuie să ne batem acum, să devenim principala destinație a relocărilor de producție pentru marile corporații occidentale

Rareș Bogdan atrage atenția asupra oportunității momentului: Trebuie să devenim principala destinație a relocărilor de producție pentru marile corporații occidentale.

Rareș Bogdan a declarat joi seară la B1TV că România trebuie să se zbată să devină principala destinație  pentru corporațiile occidentale care vor să-și mute capacitățile de producție din Asia.

„Această criză COVID poate însemna și o mare mare oportunitate din punct de vedere economic. Toată lumea vede partea goală a paharului, eu i-am invitat pe toți să vadă partea plină. La criza din 2008-2009, România avea o rezervă valutară de 5 miliarde euro, azi avem la BNR 35 de miliarde. Atunci nu aveam acces la bani europeni, acum avem fonduri directe și bani prin cofinanțare. 
Avem o situație pe care nu am întâlnit-o în 30 de ani: relocarea economică. Europa a realizat că nu mai poate sta dependentă de producțiile din Asia, Orientul Îndepărtat. Acestea nu mai sunt destinații interesante pentru corporațiile occidentale. Ele sunt nevoite să revină cu capacitățile de producție în Europa. România trebuie să populeze marile platforme industriale distruse în 30 de ani. Energie, legătură pe cale ferată sau drumuri, forță de muncă ieftină, garanție NATO, toate aceste atuuri trebuie să le jucăm grandios, trebuie să devenim principala destinație a relocărilor de producție a marilor corporații occidentale”, a explicat liberalul.

 Acesta a mai afirmat că, după criza COVID-19, Europa își va regândi relația cu China: „Europa a învățat că nu mai poate sta dependentă și nu mai poate juca cu China în felul în care a jucat până acum. Jocul cu China se schimbă radical, atât dinspre SUA, cât și dinspre Europa occidentală. Eeomânia trebuie să devină principalul loc al relocărilor”. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...