Regele Charles al III-lea a participat la slujba de duminică la Sandringham VIDEO

Regele Charles al III-lea a participat la slujba de duminică la Sandringham VIDEO

Regele Charles al III-lea, care se află în prezent sub tratament pentru cancer, a participat duminică la o slujbă religioasă la biserica Sf. Maria Magdalena de pe domeniul regal din Sandringham (estul Angliei), a constatat un fotograf al AFP.

Regele Charles al III-lea la slujba de duminică la Sandringham FOTO: X

Îmbrăcat într-un costum şi un palton de culoare închisă, suveranul, însoţit de regina Camilla, i-a salutat pe jurnaliştii prezenţi. Aceasta a fost a doua sa apariţie publică de la anunţarea diagnosticului la începutul săptămânii, scrie bbc.com.

Marţi, el a fost văzut pentru scurt timp ieşind din spatele unei maşini la reşedinţa sa regală Clarence House din Londra, unde tocmai vorbise cu fiul său prinţul Harry, care a venit din California pentru a-şi vizita tatăl după ce a aflat de boala sa.

La mai puţin de 18 luni de la accederea la tron, suveranul în vârstă de 75 de ani a început luni un tratament pentru o formă nespecificată de cancer. Se ştie că afecţiunea a fost depistată în timpul unei operaţii recente pentru hipertrofie benignă de prostată, dar că nu este vorba de cancer de prostată.

Într-un mesaj publicat sâmbătă seara pe internet , regele a adresat cele mai sincere mulţumiri celor care i-au transmis sprijinul lor. După cum ştiu toţi cei afectaţi de cancer, gândurile bune ca acestea sunt cea mai mare dintre mângâiere şi încurajare, a spus el.

Deşi îşi va continua unele dintre îndatoririle administrative, regele va fi absent din viaţa publică pentru o perioadă nedeterminată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Foarte interesante amănunte...

5 Document secret rusesc obținut de Washington Post