Regele Charles al III-lea va fi primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

Regele Charles al III-lea va fi primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îl va primi joi, 2 iunie, pe Regele Charles al III-lea, la Palatul Cotroceni. Ambasadorul Marii Britanii a anunțat că monarhul va avea o vizită cu caracter privat în România.

FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis și Regele Charles al III-lea vor avea convorbiri tête-à-tête și vor susține alocuțiuni în urma unei întâlniri cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble , a declarat că vizita Regelui Charles al III-lea în România, programată la începutul lunii iunie, va avea un caracter privat, urmând ca monarhul să aibă o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

Diplomatul a arătat că este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează România.

Totodată, diplomatul a subliniat că vizita are un caracter privat, refuzând să dea mai multe detalii, dorind ca vizita să fie una lniștită și discretă.

Ambasadorul a mai explicat că implicarea din trecut a Prinţului de Wales în activităţile organizaţiilor non-guvernamentale se înscrie în activităţile pe care le întreprinde şi Guvernul britanic. „Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată. Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita - n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a mai subliniat Andrew Noble.

Surse oficiale au declarat pentru „Adevărul“ că Regele Charles al III-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze satul Viscri , pe lângă întâlnirile oficiale cu Klaus Iohannis sau cu alți reprezentanți ai statului român.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat