Restricţii reduse în Cluj-Napoca, după ce incidenţa COVID-19 a scăzut sub 7 la mie

Restricţii reduse în Cluj-Napoca, după ce incidenţa COVID-19 a scăzut sub 7 la mie

Municipiul Cluj-Napoca, precum şi comuna Sic, beneficiază de o serie de reduceri ale măsurilor impuse de pandemia de COVID-19, ca urmare a scăderii incidenţei îmbolnăvirilor sub 7 la mia de locuitori.

"Hotărârea nr. 71 din 13 aprilie 2021 privind actualizarea aplicabilităţii măsurilor suplimentare de diminuare a impactului tipului de risc cu scopul limitării şi prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 dispuse prin HCJSU nr. 70/12.04.2021, pe raza unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Cluj. Începând cu data prezentei, în unităţile administrativ-teritoriale municipiul Cluj-Napoca (6,62), respectiv comuna Sic (6,15) unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, se iau următoarele măsuri: se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00; se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-18,00", se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj, adoptată marţi.

Anterior acestei hotărâri, circulaţia persoanelor în Cluj-Napoca era interzisă în intervalul orar 20,00-5,00, pe tot parcursul săptămânii. De asemenea, magazinele erau obligate să se închidă de la la ora 18,00 toate pentru zilele săptămânii, iar de acum vor avea acest program numai în zilele de weekend, în celelalte aplicându-se programul până la ora 21,00.

În hotărârea CJSU Cluj se mai arată că "se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness". AGERPRES / (AS - autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria