Rezervele valutare ale BNR au crescut în aprilie cu 3,6%, la 35,9 miliarde euro

Rezervele valutare ale BNR au crescut în aprilie cu 3,6%, la 35,9 miliarde euro

Rezervele valutare de la Banca Națională a României (BNR) au crescut cu 3,6%, în aprilie față de luna precedentă, la peste 35,9 miliarde euro, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, marți, AGERPRES.

În cursul lunii au avut loc intrări de 1,921 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de eurobligațiuni ale Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 1,75 miliarde euro) și altele.

De asemenea, au avut loc ieșiri de 656 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,861 miliarde euro.

"Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie 2017 au fost de 39,821 miliarde euro, față de 38,572 miliarde euro la 31 martie 2017. Plățile scadente în luna mai 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 158 milioane euro'', informează BNR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…