Ruptura evidentă în PSD, garda veche îl părăsește pe Dragnea. Efectul de turnesol al discursului lui Iohannis

Ruptura evidentă în PSD, garda veche îl părăsește pe Dragnea. Efectul de turnesol al discursului lui Iohannis

Discursul foarte dur al presedintelui Iohannis, din cadrul Consiliului National al PNL, ar fi trebuit sa fie urmat de un taifun de reactii din PSD. Insa s-au inregistrat doar trei comentarii, cam isterice si foarte penibile, niciunul apartinand vreunui lider din garda veche a PSD, scrie editoriastul site-ului  Aktual24.ro .

Presedintele Iohannis a anuntat o adevarata cruciada impotriva PSD in cadrul unei intruniri politice. O cruciada care ar trebui sa se lase cu debarcarea guvernului PSD cu mult inainte de alegerile parlamentare, in toamna acestui an. „Si va spun: toamna acestui an si anul viitor trebuie sa reprezinte revenirea la normalitate in Romania! Nu putem sa stam cu mainile in san si sa vedem cum tot ce este bun, tot ce a fost construit in Romania este destructurat, doar pentru a scapa o mica gasca politica, care a pus mana pe putere, de dosare penale. Asa ceva nu se poate!”, a spus Iohannis raspicat.

 La auzul unui asemenea discurs din partea presedintelui tarii, care indeamna explicit la alungarea acestui guvern, intregul PSD ar fi trebuit sa explodeze. Ar fi trebuit sa curga comunicatele de indignare, declaratiile de revolta, amenintarile cu mitinguri care sa se vada de pe Marte, insa mai nimic din ce se intampla pana acum de obicei cand PSD se simtea amenintat nu a avut loc.

Doar trei oameni de la varful PSD au iesit sambata sa atace declaratiile lui Iohannis: Codrin Stefanescu, Olguta Vasilescu si Carmen Dan. Doi provin din fostul PRM, iar a treia isi are obarsia in celebrul trib teleormanean al slujitorilor lui Dragnea. Nicio voce reprezentativa din garda veche a PSD, dintre liderii semnificativi din PSD-ul lui Iliescu si Adrian Nastase, nu s-a auzit. Tacere totala, tacere de moarte, o moarte care se apropie tot mai mult de liderul partidului, Liviu Dragnea.

O eventuala debarcare, peste doar o luna sau doua a premierului „ireal”, asa cum a catalogat-o presedintele Iohannis pe Dancila, va echivala cu sfarsitul de facto al puterii discretionare a lui Liviu Dragnea. In ultima perioada se vede din ce in ce mai mult ca aceasta posibilitate nu i-ar deranja deloc pe liderii vechi ai partidului. Ce cred acestia se aude prin vocea Ecaterinei Andronescu, tot mai critica si ofensiva fata de Dragnea. Ea pare singura, insa Dragnea este cel care devine tot mai izolat.

Pitit la Scrovistea, Dragnea isi numara clipele pana la momentul final al descapatanarii constatand cati au mai ramas in apararea sa. Cat timp sunt de garda doar ridicolii peremisti, reproducand discursul cu care Vadim si-a dus partidul la 3%, si ceata cucoanelor crizate din Teleorman, conacul ceausist isi va pierde curand ilustrul locatar. Mult mai curand de momentul sentintei definitive care il va trimite pe Dragnea intr-o noua locuinta de stat.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...