Rusia: Un tribunal dispune arestarea în absenţă a cunoscutului jurnalist Aleksandr Nevzorov

Rusia: Un tribunal dispune arestarea în absenţă a cunoscutului jurnalist Aleksandr Nevzorov

Un tribunal moscovit a dispus vineri arestarea în absenţă a lui Aleksandr Nevzorov, un proeminent jurnalist rus acuzat de răspândirea de informaţii false în legătură cu ceea ce Rusia numeşte ''operaţiune militară specială'' în Ucraina, relatează Reuters.

Instanţa a afirmat că Nevzorov, care a fost plasat pe lista persoanelor urmărite internaţional întocmită de Moscova, va fi arestat pentru 60 de zile dacă el revine vreodată în Rusia sau dacă este extrădat în această ţară.

Soţia lui Aleksandr Nevzorov a scris pe Instagram, în luna martie, că ea şi soţul său se aflau în Israel, dar cuplul nu avea nicio intenţie de a se muta acolo permanent.

Tot în martie, anchetatorii au deschis un dosar contra lui Nevzorov după ce acesta postase pe social media că forţele armate ruse au bombardat deliberat o maternitate din oraşul ucrainean Mariupol, port strategic la Marea Azov.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali au calificat atacul respectiv drept o atrocitate. Rusia a respins acuzaţia că a bombardat spitalul, acuzând în schimb Kievul de 'înscenarea unei provocări'.

Aleksandr Nevzorov, ce are peste 1,8 milioane de urmăritori pe canalul său de YouTube, a spus că ancheta la adresa sa este ridicolă şi a redactat o scrisoare deschisă către procurorul-general al Rusiei cerând închiderea cazului.

La opt zile după invadarea Ucrainei pe 24 februarie, Rusia a adoptat o lege ce prevede pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru cei condamnaţi pentru răspândirea deliberată a ştirilor ''false'' despre armata rusă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom