Sălaj: Sindicatul pensionarilor reclamă autorităţilor judeţene refuzul de a fi bărbieriţi în frizerii

Sălaj: Sindicatul pensionarilor reclamă autorităţilor judeţene refuzul de a fi bărbieriţi în frizerii

Pensionarii din Sălaj reclamă faptul că frizerii refuză să-i bărbierească, potrivit precizărilor făcute, miercuri, de către preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Sălaj, Ilie Gorgan, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Vârstnice.

Ilie Gorgan a precizat că a verificat personal reclamaţiile pensionarilor în trei frizerii din Zalău şi că interdicţia de a bărbieri vârstnicii i-a fost confirmată de frizeri.

"Foarte mulţi pensionari m-au întrebat ce s-a întâmplat, de ce frizeriile din judeţul Sălaj nu au voie să bărbierească bărbaţii. Am fost şi eu la trei frizerii, să mă conving, să văd dacă e adevărat ce mi s-a reclamat şi mi s-a spus că au ordin să nu bărbierească, ci numai să tundă. Nu pot să înţeleg ce se urmăreşte prin asta", a declarat, în cadrul şedinţei, preşedintele SLP Sălaj.

Potrivit acestuia, frizerilor li s-ar interzis oferirea acestui serviciu de către Ministerul Sănătăţii, fapt infirmat de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, prezentă la întâlnire.

"Nu există o asemenea solicitare din partea noastră. Pentru cei care se bărbieresc există procedură. Frizerii au posibilitatea de a folosi lama de unică întrebuinţare, există briciul care poate să fie dezinfectat şi sterilizat, deci nu se pune problema. E pentru prima dată când aud aşa ceva", a subliniat Ligia Marincaş.

În cadrul şedinţei de miercuri, prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a promis că va face verificări şi a precizat la rândul său că vârstnicii trebuie să poată beneficia de acest serviciu, în condiţiile în care ei nu se pot bărbieri acasă, din diverse motive. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…