Scursura umană rămâne în pușcărie! Curtea Supremă a respins recursul în casație

Scursura umană rămâne în pușcărie! Curtea Supremă a respins recursul în casație

Instanța Supremă a respins marți cu unanimitate recursul în casație depus de Liviu Dragnea ca nefondat. În consecință, fostul președinte al PSD rămâne în penitenciar după condamnarea din dosarul angajărilor fictive. Curtea Supremă a decis ca Dragnea trebuie să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare.

Dragnea a formulat această cale excepțională de atac față de condamnarea la 3 ani și 6 luni din dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Completul format din judecătorii Marinela Cobzariu, Alina Ilie, Hermina Iancu, Marius Foitoș și Lavinia Lefterache a motivat săptămâna trecută amânarea prin faptul că are nevoie de timp pentru a lua o decizie.

În așteptarea verdictului, pe facebook s-a anunțat o manifestație de susținere a lui Dragnea, dar la Curtea Supremă au venit doar patru susținători.

Ce a spus Liviu Dragnea în fața instanței, în urmă cu o săptămână:

„La două lucruri vreau să mă refer. În primul rând, la un neadevăr – afirmația DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC dar de fapt veneau la partid, un neadevăr ca multe altele folosite de acest parchet. Nu am inițiat și nu aș fi susținut acest recurs în casație dacă aș fi vinovat, dar am căutat încălcări ale deciziilor CCR. Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat și stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dvs. dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veți dispune eliberarea”.

Avocat lui Liviu Dragnea a precizat, în instanță, că solicită admiterea recursului în casație, pentru că inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu e prevăzută de legea penală. El a invocat redefinirea abuzului în serviciu prin deciziile CCR.

„În opinia noastră, având în vedere descrierea faptei săvârșite de Floarea Alesu, la care a fost instigată de Liviu Dragnea, nu întrunește elementele faptei de abuz în serviciu. Floarea Alesu a fost condamnată pentru încălcarea a patru articole din Codul Muncii care nu prevăd o obligație a funcționarului public”, a arătat avocatul.

Și ceilalți inculpați citați de instanță, respectiv Floarea Alesu, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, au cerut admiterea recursului în casație, însușindu-și argumentele apărătorului lui Liviu Dragnea.

Procurorul DNA a cerut respingerea recursului în casație.

Context:
Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman.

Fostul lider social-democrat a contestat condamnarea prin introducerea a doi căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare.

Vom reveni


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…