Şeful Serviciilor de Informaţii Interne al Germaniei o contrazice pe Merkel în privinţa atacurilor împotriva imigranţilor

Şeful Serviciilor de Informaţii Interne al Germaniei o contrazice pe Merkel în privinţa atacurilor împotriva imigranţilor

Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a afirmat că nu există nicio evidenţă că protestele extremei drepte din oraşul Chemnitz situat în estul Germaniei au inclus acţiuni de hăituire la adresa străinilor, contrazicând-o astfel pe Angela Merkel, cancelarul federal german, informează vineri dpa.

Maassen a declarat pentru ediţia de vineri a cotidianului german de largă circulaţie Bild că "nu există nicio evidenţă care să sugereze că acea înregistrare video care circulă pe internet este una autentică".

Imediat după violenţe - alimentate de uciderea unui cetăţean german de către doi presupuşi solicitanţi de azil - cancelarul federal Angela Merkel a condamnat acţiunile pe care ea le-a calificat drept o "vânătoare" a migranţilor în marja marşurilor organizate de extrema dreaptă.

Luând cuvântul în parlament pentru a patra oară după proteste, Michael Kretschmer - premierul conservator al Saxoniei, landul estic în care au avut loc violenţele, a declarat că landul său şi oraşul Chemnitz au fost prezentate într-o lumină proastă în timpul manifestaţiilor. "Un lucru este clar: nu a existat hăituire, vânătoare şi nici pogromuri" împotriva oamenilor care nu sunt germani, a susţinut Kretschmer.

În pofida faptului că procurorii din Dresda au declarat că imaginile filmate nu au fost analizate complet, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a reiterat acuzaţiile Angelei Merkel. "Oricum, nimic nu schimbă faptul că există imagini video în care se poate vedea cum persoane de origine străină sunt urmărite şi ameninţate", a declarat Seibert.

Grupul de extremă dreapta Pro Chemnitz şi-a făcut publică intenţia de a organiza vineri, la orele 16:30 GMT, un nou marş de protest împotriva infracţiunilor comise de solicitanţi de azil. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu