Senatoarea americană Kyrsten Sinema a părăsit Partidul Democrat. Ce efect are demisia sa asupra partidului lui Biden

Senatoarea americană Kyrsten Sinema a părăsit Partidul Democrat. Ce efect are demisia sa asupra partidului lui Biden

Kyrsten Sinema, senatoarea americană, a demisionat din Partidul Democrat, lăsând așadar partidul liderului de la Casa Albă Joe Biden cu o majoritate la limită în Senatul SUA, relatează, vineri, agențiile Reuters și EFE, conform Agerpres .

Senatoarea Kyrsten Sinema a demisionat. Foto Captură video YouTube

Odată cu victoria obţinută, marţi, în statul Georgia , democraţii reuşiseră să-şi asigure majoritatea absolută de 51 din cele 100 mandate ale Senatului american. În prezent, odată cu demisia lui Kyrsten Sinema, senatoare de Arizona, pentru a-şi trece actele normative democraţii ajung din nou să depindă de votul vicepreşedintei Kamala Harris, care se dublează.

Într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Twitter în care şi-a explicat demisia, Sinema a sugerat că nu se simte confortabil în interiorul unui mare partid. „De când am fost aleasă prima dată în Congres m-am alăturat numărului tot mai mare de cetăţeni ai Arizonei care resping politica de partide, aşadar îmi declar independenţa faţă de sistemul partidist eşuat al Washingtonului şi mă declar formal independentă”, se arată în mesaj.

Senatoare din 2019 şi cunoscută prin poziţiile independente şi frecvent contrare celor susţinute de partidul ei în multe voturi cruciale în Senat pentru Partidul Democrat, Sinema a deviat spre poziţii mai conservatoare specifice mai degrabă Partidului Republican. Totuși, în mesajul său de, vineri, ea asigură că nu se va alătura republicanilor şi că îşi va desfăşura activitatea la fel ca până în prezent.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava