Sibiu: Pacienţii cu noul coronavirus sunt internaţi şi în saloane amenajate în containere la Spitalul Judeţean

Sibiu: Pacienţii cu noul coronavirus sunt internaţi şi în saloane amenajate în containere la Spitalul Judeţean

Pacienţii cu noul coronavirus sunt internaţi atât în clădirile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), cât şi în saloane amenajate în containere amplasate în curtea unităţii medicale, informează un comunicat de presă transmis AGERPRES.

"Aşa cum am promis în şedinţa de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, structura modulară a SCJU Sibiu a fost deschisă sâmbătă 17 octombrie pentru pacienţii COVID pozitiv, după ce vineri după-amiază am primit avizul DSP Sibiu. Structura are un număr de 25 de paturi şi oferă cele mai bune condiţii de cazare şi tratament pentru pacienţii COVID-19. A fost un efort susţinut al tuturor celor implicaţi, de la asistente la medici pentru ca această structură să fie deschisă, fiind asigurate materiale sanitare, echipamente medicale, materiale de curăţenie, dezinfectanţi şi circuite medicale corespunzătoare", a declarat, conform comunicatului, directorul SCJU Sibiu, Liliana Coldea.

Potrivit sursei citate, structura modulară deschisă face parte dintr-un obiectiv de investiţii amplu, care a fost finalizat recent şi care constă în două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de metri pătraţi.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!