Siegfried Mureșan: Pe Dăncilă, care a mers la New York, a primit-o doar primarul celui de-al doilea oraș ca populație din statul vecin. E ca și cum dacă ar fi venit la București un prim-ministru l-ar fi primit primarul din Pantelimon

Siegfried Mureșan: Pe Dăncilă, care a mers la New York, a primit-o doar primarul celui de-al doilea oraș ca populație din statul vecin. E ca și cum dacă ar fi venit la București un prim-ministru l-ar fi primit primarul din Pantelimon

Siegfried Mureșan: Pe Dăncilă, care a mers la New York, a primit-o doar primarul celui de-al doilea oraș ca populație din statul vecin. E ca și cum dacă ar fi venit la București un prim-ministru l-ar fi primit primarul din Pantelimon.

 Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan remarcă faptul că pe Viorica Dăncilă, care a mers la New York, a primit-o doar primarul celui de-al doilea oraș ca populație din statul vecin, New Jersey, adică, dacă ar fi venit la București un prim-ministru al altei țări, l-ar fi primit primarul din Pantelimon.

„Viorica Dăncilă se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii. A aterizat la New York. Nu s-a întâlnit cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Nu s-a întâlnit la New York nici cu guvernatorul statului New York, nici cu primarul general al orașului. A trebuit să meargă în statul New Jersey, stat învecinat, pentru a o primi cineva. Însă nu a primit-o nici măcar guvernatorul statului respectiv, nici măcar primarul celui mai mare oraș, ci doar primarul celui de-al doilea oraș ca populație”, a scris Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul liberal spune că „e ca dacă în Romania ar veni în vizită prim-ministrul unei alte țări și nu ar fi primit nici de președintele României, nici de prim-ministru, nici de primarul general al capitalei, nici de prefectul capitalei, nici de președintele Consiliului Județean Ilfov, nici măcar de primarul orașului Voluntari, cel mai mare oraș din județul Ilfov, ci doar de primarul orașului Pantelimon, al doilea oraș ca populație din județul Ilfov”.

„Ne-am da cu toții seama că este o problemă cu acel prim-ministru”, încheie Siegfried Mureșan.

Viorica Dăncilă a plecat sâmbătă dimineață spre SUA cu o cursă de linie, cu escală la Londra, potrivit draftului de program oficial al vizitei consultat de G4Media.ro. Schița de program poate suferi modificări de ultim moment. Dăncilă se va caza în New York în hotelul The Pierre A Taj din Manhattan, iar agenda sa e dominată de întâlnirea cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, și de multiple întâlniri cu reprezentanții unor comunități evreiești.

Vizita în SUA, la New York și Washington, va dura până pe 28 septembrie. Din delegația lui Dăncilă fac parte miniștrii Ramona Mănescu (Externe), Eugen Teodorovici (Finanțe), Gabriel Leș (Apărare), Sorina Pintea (Sănătate), Alexandru Petrescu (Comunicații), dar și consilierul personal Anton Pisaroglu.

Un rol important în program îl are Cătălin Dancu, consulul general al României la New York, pe care Viorica Dăncilă a vrut să îl plaseze la Ambasada din Israel, dar a renunțat după protestele comunității evreiești față de trecutul controversat al acestuia. De asemenea, ambasadorul României la Washington, George Maior, nu apare în programul provizoriu al vizitei.

Programul lui Dăncilă obținut de G4Media.ro include întâlniri cu vicepreședintele Mike Pence, cu secretarul Energiei – Rick Perry (la care va participa și șeful Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță), dar și cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey.

De remarcat că în programul consultat de G4Media.ro se arată că deplasarea premierului de la New York la Washington, pentru întâlnirea cu Mike Pence, va avea loc cu trenul, la sugestia Secret Service (serviciul care se ocupă de protecția demnitarilor americani, echivalentul SPP).

Seria de întâlniri cu reprezentanții comunității evreiești începe cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel. Urmează David Harris – președintele Consiliul de Administrație al AJC (American Jewish Committee), apoi participarea la la ”Gala Cină” oferită de Arthur Schneier, Rabinul Șef al SUA, și liderii Congresului American Evreiesc (Malcolm Hoenlein, vicepreședinte) și ai Congresului Evreiesc Mondial (Ronald Lauder, președinte).

Dăncilă se va mai întâlni și cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale. Tot la New York, Dăncilă va participa la o reuniune a Camerei de Comerț Româno – Americane (RACC), condusă de Mark Meyer, la conferința ”Oportunități pentru investițiile americane în România”.

În program sunt menționate și interviuri ce ar urma să fie acordate de Dăncilă pentru New York Times și Wall Street Journal, iar programul se va încheia cu o întâlnire cu comunitatea românească din New York la Metropolitan Club, unde amfitrion este Cătălin Dancu. Plecarea din New York va avea loc pe 28 septembrie, iar zborul spre București va avea escală la Instanbul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Așa arată decăderea unei dive...

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…