Simona Halep, în turul al doilea al US Open după trei ani şi după un meci complicat cu Nicole Gibbs, câştigat cu 6-3, 3-6, 6-2

Simona Halep, în turul al doilea al US Open după trei ani şi după un meci complicat cu Nicole Gibbs, câştigat cu 6-3, 3-6, 6-2

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open după trei ani şi după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, pe americanca Nicole Gibbs, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, transmite News.ro.

Simona Halep a avut parte de o întâlnire complicată în primul tur, începută convingător, continuată mediocru şi teminată en fanfare. Experienţa, valoarea şi condiţia fizică superioare ale campioanei de la Wimbledon şi-au spus în final cuvântul.

Halep a reuşit un prim set cu o evoluţie încurajatoare pentru un start de turneu, cu niveluri ridicate de agresivitate şi mobilitate. Românca şi-a făcut jocul ei, fără să aştepte erorile de dincolo de fileu, cum poate ar fi fost tentată să o facă împotriva unei jucătoare atât de slab clasate. Însă Gibbs a opus o dârză rezistenţă, a dat şi ea tare în minge, s-a apărat, s-a mişcat şi a servit bine, fără a fi impresionată de faima rivalei. 

Halep a fost la controlul primului set, a început cu break, l-a păstrat până la 3-1, când Gibbs a reuşit două ghemuri la rând şi a egalat, după un break de 3-3. Halep a luat următoarele trei ghemuri şi setul, după 40 de minute şi după a cincea minge de 6-3 avută pe serviciul advers.

Românca a încercat să joace la fel şi setul al doilea, dar şi-a pierdut precizia şi servicul ei a slăbit, în timp ce opoziţia de dincolo de fileu a devenit mai înverşunată. Halep a risipit cu nonşalanţă puncte şi ghemuri pe serviciu, dar a încrecat să se agaţe de set, să nu-l cedeze uşor. Nu a fost posibil pentru că Gibbs a acoperit excelent terenul, s-a apărat şi a contaratacat cu uşurinţă, a variat mingile, lovind când plat, tare, când liftat, arătând o evoluţie şi o condiţie fizică mult peste locul ei din clasamentul WTA.

În setul al doiela, Gibbs a condus cu 2-0, după un break în primul ghem, apoi cu 4-1, după un alt break, în ghemul al cincilea. Halep a luat rebreak-ul la 0, dar la fel şi-a pierdut serviciul. Fostul lider WTA a mai reuşit un rebreak la 2-5, revenind de la 0-40 şi salvând în total şase mingi de set. Nu a mai putut să o salveze pe a şaptea, care a venit pe serviciul ei, astfel că americanca a egalat la seturi, tot după un 6-3, la o oră şi 21 de minute de la start.

Simona Halep a trebuit să scoată din arsenalul ei de campionană toată puterea de luptă şi toate loviturile de efect pe care le deţine. În aceste condiţii, Gibbs nu a mai putut să mai ţină pasul cu nivelul de joc etalat de adversara ei în decisiv. Jucătoarea română a preluat iniţiativa în schimburile lungi de mingi, a punctat ori d ecâte ori a avut ocazia şi nu i-a mai lăsat nicio şansă rivalei.

La fel ca în precedentele seturi, primul ghem a fost un break, al Simonei Halep, care l-a dublat la 3-1. Ea a menţinut apoi avantajul până la 6-2, impunându-se după o oră şi 50 de minute d ejoc.

Simona Halep va juca în manşa a doua cu Katerina Kozlova din Ucraina, locul 74 WTA, sau cu o jucătoare venită din calificări, tot o americancă, Taylor Townsend, locul 116 WTA.

Halep a învins-o pe Kozlova la Indian Wells, în acest an, în turul al treilea, scor 7-6 (3), 7-5, în singura lor întâlnire.

Cu Townsend, Halep a jucat  de trei ori şi a câştigat de fiecare dată în două seturi, ultima oară la Miami, în acest an, în turul al doilea, scor 6-1, 6-3.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la US Open cu un premiu de o sută de mii de dolari şi cu 70 de puncte WTA.

Simona Halep a fost învinsă anul trecut în primul tur al openului american de Kaia Kanepi din Estonia, cu 6-2, 6-4, la fel în 2017, de Maria Şarapova, scor 6-4, 4-6, 6-3. Cel mai bun rezultat al fostului lider WTA la Flushing Meadows a fost atingerea fazei semifinalelor, în 2015, când a fost învinsă de italianca Flavia Pennetta, cu 6-1, 6-3.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…