Sindicaliști din RATB protestează joi între orele 11,30 și 14,30

Sindicaliști din RATB protestează joi între orele 11,30 și 14,30

Sindicaliști din RATB organizează, joi, un protest, între orele 11,30 și 14,30, prin care vor să atragă atenția asupra "corupției și mafiei care sufocă instituțiile statului român". "Vă facem cunoscut că în ziua de 17 martie 2016 se va desfășura o adunare publică organizată de noi, Sindicatul Transportatorilor APT din RATB, susținuți de avocații din UNBR 2004, reprezentați de domnul avocat Vasile Dumitru. Protestul cu nr. 17 va avea loc între orele 11,30 și 14,30 în localitatea București, la sediul Autobazei RATB Titan, Bd. Theodor Pallady nr. 64, S3, București", se spune într-un comunicat al Sindicatului Transportatorilor APT.

Potrivit sursei citate, scopul adunărilor publice îl constituie "abuzurile, corupția și mafia care sufocă instituțiile statului român, abuzurile și corupția din partidele politice care numesc conducerea RATB, abuzurile și corupția din Justiție, care nu finalizează dosarele aflate pe rol, abuzurile și corupția din Guvernul României, care nu oprește Mafia organizată din RATB, abuzurile și corupția din Primăria Municipiului București, care numește conducerea RATB și întrețin fenomenul de tip mafiot din RATB".

Sindicaliștii afirmă că managementul RATB, despre care spun că este "neperformant și ilegal", a fost susținut și impus de Consiliul General al Municipiului București, iar aleșii locali nu au făcut numirile în urma unui concurs, așa cum prevede legea, ci politic.
"Conducerea RATB a creat un prejudiciu de un milion de lei, în urma câștigării în instanță a unor procese intentate mai ales de foștii directori ai RATB, dați afară de Consiliul de Administrație al Regiei. Acesta este prețul rotațiilor politice la conducerea RATB, care ar urma să umfle bugetul local cu echivalentul a 223.000 de euro. Fapta a fost constatată de Curtea de Conturi în raportul publicat în anul 2016", atrag ei atenția.

Sindicaliștii mai reclamă faptul că în RATB au fost angajate "pe bani foarte mulți" rude ale consilierilor generali, numirea politică "a unor șefi incompetenți", "abuzurile șefilor împotriva salariaților", "furtul și distrugerea RATB susținute în ultimii 26 de ani de grupurile politico-mafiote", "acoperirea jafului de la RATB prin lipsa de reacție a instituțiilor statului", "conflictul de drepturi privind aplicarea contractului colectiv de muncă, dar și condițiile de muncă, în special ale casierelor.

Aceștia subliniază că, din cauza condițiilor proaste de muncă, peste 400 de șoferi au plecat să lucreze în Marea Britanie, iar în prezent mai mulți angajatori din Germania au venit să recruteze personal din rândul angajaților RATB, în condițiile în care, anul trecut, au ieșit la pensie 24.000 de salariați în sectorul transporturi din Germania.

"Menționăm că acestea sunt doar o mică parte din problemele din cadrul Regiei Autonome de Transport București, instituție publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Următoarele acțiuni de protest vor avea loc în data de 01.04.2016 în fața sediului Direcție RATB și, la o dată ce va fi comunicată ulterior, la Bruxelles", avertizează sindicaliștii din RATB.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...