Șoc în Franța!/Ruandezul care a dat foc catedralei din Nantes, vara trecută, a anunțat autoritățile că a ucis luni un preot catolic

Șoc în Franța!/Ruandezul care a dat foc catedralei din Nantes, vara trecută, a anunțat autoritățile că a ucis luni un preot catolic

Un preot a fost victima unui ”asasinat dramatic” luni dimineață, în vestul Franței, a anunțat pe Twitter ministrul de interne, Gerald Darmantin, potrivit AFP.

”Un bărbat s-a prezentat la mijlocul dimineții la brigada de jandarmerie din Mortagne-sur-Sèvre și a spus că a omorât un cleric”, a precizat pentru agenția de presă franceză o sursă care cunoaște dosarul.

Bărbatul era sub control judiciar în cadrul anchetei privind incendiul de la catedrala din Nantes din iulie 2020, a precizat sursa.

Ucigașul preotului catolic, al cărui trup neînsuflețit a fost găsit în Saint-Laurent-sur-Sevre, regiunea Vendee este ruandezul care a dat foc la Catedrala din Nantes, transmite și Reuters.

Ministrul de interne francez a anunțat că a plecat spre locul tragediei.
A dat foc Catedralei din Nantes în trei locuri

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, refugiat din Rwanda, a recunoscut vara trecută că este responsabil de incendierea Catedralei Sf. Petru şi Paul din Nantes.

Autoritățile judiciare franceze spuneau atunci că acesta riscă 10 ani de închisoare și 150.000 de euro amendă, Bărbatul, care lucra ca paznic voluntar la Catedrala Sf. Petru şi Paul din Nantes, a recunoscut că este responsabil de incendiul izbucnit în 18 iulie 2020, în trei locuri ale clădirii.

Ruandezul era venit ca refugiat în Franţa cu mai mulţi ani în urmă.

Avocatul Quentin Chabert a spus presei franceze că suspectul, clientul său, regretă profund faptele sale, care au dus la distrugerea mai multor vitralii şi a unei orgi cu valoarea istorică.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro