ȘOC în PSD! Brăila, prima organizație județeană a PSD care i se opune explicit lui Dragnea. Conducerea filialei se grupează în spatele lui Mihai Tudose

ȘOC în PSD! Brăila, prima organizație județeană a PSD care i se opune explicit lui Dragnea. Conducerea filialei se grupează în spatele lui Mihai Tudose

ȘOC în PSD! Brăila, prima organizație județeană a PSD care i se opune explicit lui Dragnea. Conducerea filialei se grupează în spatele lui Mihai Tudose. Conducerea organizației PSD Brăila se declaraă solidară cu fostul premier Mihai Tudose, care a propus săptămâna trecută dezbaterea în interiorul formațiunii a solicitării făcute de Ecaterina Andronescu: retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, explicând că altfel PSD va pierde guvernarea și nu va putea evita dezastrul.

Publicația Obiectiv Vocea Brăilei îi citează pe președintele și președintele executiv din Brăila, dar și pe primarul și președintele CJ, care spun la unison că sunt de acord cu propunerile făcute de Mihai Tudose.

Ion Rotaru, președintele PSD Brăila: “Eu apreciez faptul că fiecare coleg de-al nostru, membru de partid, are dreptul să îşi exprime un punct de vedere pe întreaga problematică a societăţii româneşti. Din această perspectivă cred că dreptul la opinie – apropo de doamna Andronescu -, nu poate fi, şi nu trebuie sancţionat! În acelaşi timp cred că toate problemele, ideile, soluţiile, nemulţumirile, trebuie să fie discutate în forurile tutelare ale partidului, care pot din punct de vedere statutar să ia şi decizii în consecinţă. Şi firesc aşa ar fi. Ca ele să fie exprimate acolo şi tot acolo să se ia şi decizii. Alt comentariu nu am. E o situaţie care trebuie gestionată ca atare, dar fără a crea disensiuni, fără a duce la lucruri care să ne separe, pentru că PSD-ul trebuie să îşi pună în practică programul de guvernare, ca obiectiv principal. Celelalte lucruri trebuie gestionate ca atare şi rezolvate. Cert este că nu trebuie să ajungem la lucruri care să creeze consecinţe, care evident nu sunt favorabile partidului”.

Aurel Simionescu, președintele executiv al PSD Brăila: “Categoric este nevoie de o dezbatere. S-a adunat o serie întreagă de evenimente, unele mai plăcute, altele mai puţin plăcute. Şi atunci, mi se pare firesc ca lucrurile să poată fi discutate în interiorul partidului, în forurile lui de conducere – că e Comitet Executiv, că e Birou. Dar ar trebui ca lucrurile astea să pornească şi de jos în sus. Adică să avem o serie întreagă de dezbateri în comitetele executive judeţene, colegii noştri care ne reprezintă la Bucureşti să se ducă acolo cu punctul de vedere al organizaţiei. Că nu e vorba de punctul de vedere al unei persoane. Acolo trebuie să avem puncte de vedere ale organizaţiei. Şi atunci, dintr-o sumă de puncte de vedere găsim calea de mijloc care trebuie urmată. Sigur că susţin ideea de a discuta. Eu cred că este un argument, o caracteristică, un atuu al democraţiei discuţia şi dezbaterea în interiorul unei organizaţii a problemelor cu care se confruntă această”.

Marian Dragomir, primarul Brăilei: “Susţin 100% declaraţiile domnului Mihai Tudose. Sunt de acord. Chiar consider că dezbaterile pe aceste teme trebuia să le avem mai demult, pentru ca anumite situaţii care s-au întâmplat în ultima perioadă să fi fost astfel evitate”.

Francisk Chiriac, președintele CJ Brăila: “Mi se pare corect ca ideile sau propunerile să se discute în Comitetul Executiv. Da. E foarte bine! Sunt membri PSD şi pot să propună. Sunt membri ai CEx-ului. Eu zic că este bine ca aceste lucruri să se discute în interior, nu în spaţiul public. Cu siguranţă, dialogul este un principiu de bază. Şi este foarte corect. Orice problemă are o familie, trebuie să o discute în interior. Plus că nu spunem doar ce ne convine, spunem şi ce nu ne convine. Că aşa este într-o democraţie”.

Ecaterina Andronescu a declarat luni pentru Adevărul că se aşteaptă să fie exclusă din PSD și a cerut partidului să se deschidă dialogului.

“Mă aştept. Deşi scrisoarea mea nu a fost împotriva PSD. Eu nu am atacat PSD. Am spus nişte lucruri care cred că trebuiau spuse (…) Poate că în viitor scrisoarea mea sau luările de poziţie ale domnilor Tudose şi Bădălău vor avea efect. Sunt convinsă că sunt mai mulţi colegi care gândesc aşa”, a spus Andronescu la Adevărul, potrivit Agerpres.

Majoritatea covârșitoare a liderilor organizațiilor județene ale PSD au refuzat să iasă public, cu comunicate de presă, prin care să se delimiteze de Ecaterina Andronescu și să își reafirme sprijinul pentru actuala conducere a partidului, așa cum le-au solicitat Liviu Dragnea și Marian Neacșu, au declarat surse din conducerea PSD pentru G4Media.ro. Doar cinci organizații au executat cererea lui Dragnea, și anume Hunedoara, Sibiu, Suceava, Vaslui și Sectorul 5 al Capitalei.

Mai mult, fostul președinte executiv al PSD, îndepărtat de Liviu Dragnea la congresul din luna martie, le-a transmis un mesaj intern – obținut de G4Media.ro – senatorilor PSD, prin care îi ia apărarea Ecaterinei Andronescu și face apel la ”calm și prudență” în partid.

Fostul premier Mihai Tudose a făcut apel joi, într-o declarație pentru Mediafax, pentru o discuţie „civilizată” în conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorii Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău în scrisorile adresate partidului. Tudose se referă la scrisoarea transmisă de Bădălău la începutul anului, prin care solicita mai multă democraţie în partid şi întâlniri săptămânale în Biroul Permanent, la care să participe şi „miniştrii cei mai semnificativi”.

„Eu cred că este nevoie de o discuţie în partid şi nu numai pe temele supuse atenţiei de dna Andronescu. A fost şi scrisoarea dlui Bădălău din ianuarie, da? (…) Nu înţeleg cum se pot exprima public unii colegi de-ai mei înfierând exprimarea publică. Păi nu vi se pare că ceva e cam nonsens aici? Mai multe scrisori care înfierează public luarea de poziţii în public? Haideţi să ne păstrăm pentru discuţiile din partid. Plus tonul folosit. Putem să fim sau să nu fim de acord cu opinia cuiva, dar dna Andronescu nu a folosit un ton jignitor la adresa nimănui, e opinia domniei sale”, a declarat fostul premier pentru Mediafax.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al educației și fost lider al PSD București, în prezent marginalizată în partid, i-a cerut marți liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea Partidului Social Democrat, ”pentru binele României și pentru binele PSD-ului”. ”Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru”, se arată într-o scrisoarea deschisă a Ecaterinei Andronescu, intitulată SOS PSD, transmisă G4Media.ro

În ceea ce privește scrisoarea lui Niculae Bădălău, acesta a solicitat pe 8 ianuarie, înaintea mazilirii lui Mihai Tudose din funcția de prim-ministru, „renaşterea democraţiei interne” din partid, afirmând că au fost făcute mai multe greşeli care au dus la suspendarea ei, precum demiterea propriului guvern, anumite decizii anunţate şi abandonate sau faptul că nu toţi cei care au devenit miniştri aveau competenţele necesare pentru a merita un loc în Guvern.Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

2 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

3 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

4 Hm, americanii...

5 A fost mâna Rusiei? / Misterul scufundării Mohammad Z și canalul Bîstroe