ȘOC la vârful OMV Petrom! Mariana Gheorghe a fost ÎNLOCUITĂ!

ȘOC la vârful OMV Petrom! Mariana Gheorghe a fost ÎNLOCUITĂ!

Mariana Gheorghe pleacă de la șefia OMV Petrom. În locul Marianei Gheorghe va fi instalată Christina Verchere, Regional President pentru regiunea Asia Pacific la compania britanică BP (British Petroleum), anunță Profit.roNoul șef al OMV Petrom va fi pentru prima oară în istoria companiei un cetățean străin.

Verchere va deveni astfel Președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom SA.

Mariana Gheorghe conduce Petrom din iunie 2006.

 Schimbarea va fi efectivă cel mai târziu pe 20 mai 2018.

Christina Verchere a venit la BP tot în 2006, trecând de la funcția de Performance Unit Leader, Chief of Staff și Programme Management Office la CEO al BP Canada Energy Grup și, din iunie 2014, Regional President Asia Pacific. OMV Petrom, controlat de grupul austriac OMV, este cel mai mare grup petrolier din România.

Marti dimineata, seful OMV, Rainer Seele, s-a intalnit cu premierul Mihai Tudose. La ora 12.00 a avut o intalnire si cu presedintele Klaus Iohannis.

Reamintim ca in luna noiembrie au fost lansate atacuri foarte dure la adresa Marianei Gheorghe si companiei pe care o conduce de catre comisia parlamentara de ancheta a ANRE, condusa de deputatul PSD Iulian Iancu. De altfel, audierile din cadrul comisiei parlamentare de ancheta a ANRE au vizat mai mult activitatea OMV Petrom si mai putin pe cea a reglementatorului din energiei. Aceasta in conditiile in care scopul declarat al infiintarii comisiei a fost verificarea activitatii reglementatorului.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit