Sondaj AVANGARDE Doar 30% dintre români spun că se vor vaccina împotriva noului coronavirus/72% consideră că bisericile nu ar trebui închise de Crăciun/70% nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală

Sondaj AVANGARDE Doar 30% dintre români spun că se vor vaccina împotriva noului coronavirus/72% consideră că bisericile nu ar trebui închise de Crăciun/70% nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală

Doar 30% dintre români spun că se vor vaccina împotriva noului coronaviurs anul viitor în cadrul campaniei de vaccinare, 29% refuză vaccinarea, 29 la sută se declară indeciși, 10% nu pot aprecia iar 2% nu știu sau nu răspund.

”Ținând cont de faptul că deja au apărut informații oficiale despre primele vaccinuri împotriva virusului Covid 19 și de faptul că în prima parte a anului 2021 se va demara campania de vaccinare a populației și în România, dvs personal vă veți vaccina?”, este întrebarea din sondajul realizat de Avangarde în perioada 10-20 decembrie, pe un eșantion de 900 de persoane, intervievate prin telefon (metoda CATI), cu o marjă de eroare de 3,2%.

Potrivit sondajului, 38% se declară pro-vaccinare în general, 20% împotriva vaccinării, 25% declară că nu au o poziționare clară sau că nu sunt interesați iar 17% nu știu sau nu răspund.

Cei mai mulți români se declară îngrijorați (47%) sau foarte îngrijorați (16%) de evoluția pandemiei COVID 19. Doar 23 % se declară puțin îngrijorați sau foarte puțin/ deloc îngrijorați (11%).

Sursa Foto: Avangarde

72% consideră că bisericile nu ar trebui închise de Crăciun, 17% cred că ar trebui închise iar 11% nu știu sau nu răspund.

70% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală, doar 16 % ar aproba o astfel de măsură iar 14% nu știu sau nu răspund.

11% spun că au avut un membru al familiei (soți, părinți, copii) infectat cu Covid, însă 50% spun că nu știu sau nu răspund la această întrebare. 39% declară ferm că nu au avut cazuri de Covid în familie.

51% sunt de părere că politicul și instituțiile statului sunt vinovate pentru numărul mare de COVID 19.

Sursa Foto: Avangarde

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?