Sorana Cîrstea, calificată în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA)

Sorana Cîrstea, calificată în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, a cincea favorită, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după miezul nopţii de joi spre vineri, pe o ploaie măruntă, în urma unei victorii cu 6-2, 7-5 în faţa belgiencei Maryna Zanevska.

Cîrstea (28 ani, 57 WTA) s-a impus într-o oră şi 15 minute în faţa unei adversare de 24 de ani, care se află pe locul 166 în clasamentul mondial.

Românca a început bine meciul şi a condus cu 2-0, iar apoi a reuşit să îşi menţină avantajul, câştigând primul set după 28 de minute, cu 6-2,

Actul secund a fost mai echilibrat, Sorana l-a început cu dreptul, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând (1-3). Cîrstea şi-a ridicat din nou nivelul, a câştigat trei ghemuri consecutive şi a condus cu 4-3. S-a mers cap la cap până la 6-5, când românca a pus capăt meciului pe serviciul adversarei, care a încheiat cu o dublă greşeală.

Zanevska a comis nu mai puţin de 9 duble greşeli, în timp ce Cîrstea a avut trei.

Cîrstea şi-a asigurat 5.900 dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe principala favorită, letona Anastasija Sevastova. Sorana conduce cu 2-1 în meciurile directe, după victoriile obţinute în 2013 la Pattaya, cu 6-3, 6-0, în sferturi, şi 2017, la Miami, în turul doi, cu 7-6 (4), 3-6, 6-3, Sevastova (28 ani, 22 WTA) învingând anul acesta, în optimi la Brisbane, cu 6-2, 6-1.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...