SRI: Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul "Albastru - precaut"

Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul "Albastru - precaut", a anunțat, marți, Serviciul Român de Informații.

"În România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul "Albastru — precaut". Acest nivel înseamnă că, până în prezent, nu există informații care să ducă la o legătură directă între evenimentele din Bruxelles și riscuri la adresa securității naționale. Cu toate acestea, SRI a luat toate măsurile necesare la nivel național și ne asigurăm de menținerea climatului de siguranță a cetățenilor români. Suntem alături de familiile celor care și-au pierdut viața în urma acestor atacuri criminale și colaborăm, alături de partenerii din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, cu instituțiile similare din spațiul euroatlantic pentru siguranța noastră, a tuturor", afirmă șeful SRI, Eduard Hellvig, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Serviciul Român de Informații condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei.

"Suntem alături de poporul belgian și vom continua să oferim sprijin partenerilor noștri instituționali în lupta pe care o ducem împreună împotriva terorismului. Ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. Astăzi vorbim de un terorism global. Țintele teroriștilor nu mai sunt doar statele, ca entități compacte, ci direct cetățenii, ca entități individuale. Din aceste considerente, nu văd exagerate anumite măsuri de prevenire a oricăror acțiuni pe profil antiterorist care ar putea pune în pericol securitatea națională. Scopul principal al activității noastre este prevenirea acestor amenințări teroriste. Principalele noastre arme sunt informația și legea. Atunci când viața unui singur cetățean este pusă în pericol, acționăm cu fermitate, folosind instrumentele legale și mijloacele prevăzute de lege", mai afirmă Hellvig.

Bilanțul provizoriu al exploziilor produse marți la Bruxelles este de cel puțin 28 de morți și zeci de răniți.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 8,00, în zona de plecări a aeroportului internațional Zaventem din Bruxelles. Tot marți dimineață, în stația de metrou Maelbeek din Bruxelles s-au produs cel puțin două explozii, iar la stația Schuman s-ar fi produs o altă explozie, potrivit unor martori citați de presa locală.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade