Stadionul Naţional din Tokyo, gazda JO 2020, a fost finalizat oficial

Stadionul Naţional din Tokyo, gazda JO 2020, a fost finalizat oficial

Lucrările la Stadionul Naţional din Tokyo, simbolul principal al Jocurilor Olimpice din 2020, au fost finalizate oficial şi arena olimpică va găzdui anul viitor ceremoniile de deschidere şi închidere, alături de întrecerile de la atletism, relatează L'Equipe.

Organizatorii JO 2020 au anunţat luni că că lucrările la stadion s-au încheiat oficial şi inaugurarea arenei de 60.000 locuri va avea loc pe 21 decembrie, cu prilejul unei eveniment special.

''Suntem foarte încântaţi că lucările la stadion - simbolul cheie al Jocurilor de la Tokyo 2020 - au fost finalizate acum; ne face să ne dăm seama cât de aproape suntem de începutul jocurilor. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem sportivi din întreaga lume care vor mărşălui pe noul stadion la ceremonia de deschidere ... când ochii lumii întregi vor fi acest simbol de referinţă al JO 2020'', a declarat Toshiro Muto, preşedintele Comitetului de organizare a JO Tokyo 2020.

Pentru a contracara temperaturile ridicate din timpul JO 2020, proiectanţii au inclus în stadion 185 de ventilatoare mari şi opt vaporizatoare care să diminueze disconfortul termic al spectatorilor şi sportivilor.

Construcţia arenei a debutat în decembrie 2016, cu un an mai târziu decât planificarea iniţială, din cauza designului original, conceput de arhitecta anglo-irakiană Zaha Hadid, la care s-a renunţat din cauza costurilor excesive. Costurile noii arene s-au cifrat la 1,25 miliarde euro, iar primul eveniment găzduit de Stadionul Naţional va fi finala Cupei Împăratului, de la 1 ianuarie 2020.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în 2020 între 24 iulie şi 9 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se desfăşoară între 25 august şi 6 septembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante