''Standardele duble'' în ce priveşte statul de drept sunt ''inacceptabile'', subliniază ministrul ungar al justiţiei

''Standardele duble'' în ce priveşte statul de drept sunt ''inacceptabile'', subliniază ministrul ungar al justiţiei

Ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, a declarat marţi în cadrul unei videoconferinţe a miniştrilor afacerilor europene din UE că aplicarea de "standarde duble" în ce priveşte statul de drept este "inacceptabilă", transmite MTI.

Potrivit ministrului ungar, Comisia Europeană aplică standarde diferite în ce priveşte procedura de numire a autorităţilor pentru media. Astfel, a exemplificat ea, în cazul Ungariei, este nevoie de o majoritate calificată de deputaţi pentru a face numiri, în timp ce în Belgia şi Danemarca guvernul îi numeşte direct pe aceşti oficiali.

De asemenea, Observatorul pluralismului în media, cofinanţat de Uniunea Europeană, vorbeşte doar de probleme din Ungaria, făcându-se că nu vede problemele legate de monopolizarea presei în Belgia şi Danemarca, a acuzat Varga.

Ea a mai notat că miniştrii justiţiei din Belgia şi Danemarca au puterea de a interveni în activitatea procuraturii publice în cazuri individuale, în timp ce în Danemarca selectarea judecătorilor şi a administraţiei tribunalelor nu este supervizată de un organism independent.

Comisia Europeană nu şi-a exprimat preocuparea în acest sens, evocând în schimb pe larg deficienţe în ce priveşte controlul asupra activităţii judiciare în Ungaria, a subliniat ministrul ungar, acuzând Comisia că aplică standarde duble.

"Pentru ei, statul de drept poate fi invocat doar pentru a şantaja Ungaria politic şi ideologic", a conchis Judit Varga. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță