Statuia unui câine urinând lângă "Fearless girl" din New York provoacă noi controverse

Statuia unui câine urinând lângă "Fearless girl" din New York provoacă noi controverse

"Pissing Pug", statuia unui alt artist reprezentând un câine de mici dimensiuni urinând pe piciorul "Fetiței neînfricate" (Fearless girl) instalată în fața legendarului 'Charging Bull' de pe Wall Street, a provocat noi controverse, relatează miercuri EFE.

Sursa foto: nypost.com

"Majoritatea persoanelor au fost perplexe sau amuzate", a declarat televiziunii NBC autorul sculpturii canine, Alex Gardega, care și-a instalat timp de câteva ore luni opera la picioarele Fetiței neînfricate.

Gestul lui Gardega intervine la trei luni după apariția statuii "Fearless girl" care se uită sfidătoare spre legendarul 'Charging Bull' de pe Wall Street, cu scopul de a trage atenția asupra unei mai mari prezențe feminine în lumea afacerilor.
"Fearless girl", creație a lui Kristen Visbal, a fost instalată fără autorizație în ajunul Zilei Internaționale a Femeii la cererea unei firme de investiții, iar autoritățile din New York au decis ca statuia să rămână la fața locului timp de mai puțin de un an.
Autorul statuii 'Charging Bull', artistul italian Arturo Di Modica, a criticat aspru prezența fetiței neînfricate în fața taurului său din bronz, considerând că este o atingere adusă expresiei sale artistice.

Potrivit lui Gardega, el și-a instalat statuia ce reprezintă un câine urinând, "Pissing Pug", în semn de solidaritate față de Arturo Di Modica pentru care a spus că simte "o mare empatie".

Totuși Arturo Di Modica a declarat că nu apreciază realizarea lui Gardega în încercarea de a-i susține opera.

"Este oribilă. Nu-mi place", a spus italianul. El a afirmat că nu vrea ca orice artist "să fure 15 minute de celebritate" pe seama taurului său, indiferent dacă este vorba despre statuia unei fete sau de cea a unui câine.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro