Steluța Arhire, acreditată ambasador al României în Slovacia

Steluța Arhire, acreditată ambasador al României în Slovacia

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind acreditarea Steluței Arhire în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Slovacă. Pe 15 decembrie anul trecut, comisiile parlamentare de politică externă au avizat favorabil, în unanimitate, nominalizarea Steluței Arhire pentru postul de ambasador în Slovacia.

La audieri, Steluța Arhire a menționat că are peste 25 de ani în serviciul diplomatic român, arătând că, în prezent, este însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Slovacia.

Potrivit acesteia, relațiile româno-slovace sunt caracterizate de consecvență și continuitate și va acționa pentru aprofundarea lor.

"Îmi propun să acționez în continuare în spiritul acestui factor pozitiv care există între statele noastre, în colaborare cu instituțiile române și cu autoritățile slovace", a subliniat Arhire.

Ea a menționat că există în Slovacia o comunitate de români de 6.400 de persoane, care se află în atenția ambasadei și intenționează să o sprijine pentru a păstra legătura cu țara.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...