Ştirbu (PNL): Un rezultat slab la europarlamentare ar fi o piatră de moară pentru preşedintele Iohannis, dar şi pentru partid

Alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor reprezintă un examen pe care Partidul Naţional Liberal este nevoit să-l treacă cu "brio", altfel cei care sunt acum în partid "riscă să stingă lumina", susţine deputatul liberal Gigel Ştirbu.

"În situaţia în care PNL se legitimează ca viitoare forţă politică de opoziţie a acestei ţări după alegerile europarlamentare, atunci o logică elementară politică spune că toate celelalte forţe de opoziţie ar fi obligate - şi e firesc să se întâmple aşa - să se alăture situaţiei şi să se încoloneze în spatele PNL. De ce? Pentru că, într-o viitoare formulă guvernamentală, PNL ar putea să fie vioara întâi. (...) Dar, dacă în 2020, acest mare partid nu reuşeşte să ofere o formulă guvernamentală, se pare că, după toate premisele, viitorul nu sună bine pentru PNL. Şi cred că, la 100 de ani de la Marea Unire, de la acest mare act istoric pe care înaintaşii noştri l-au realizat, noi o să fim cei care stingem lumina în PNL, cu toate că eu sunt mult mai optimist decât par acum", a afirmat parlamentarul liberal în faţa a zeci de membrii ai organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea, care, sâmbătă, şi-a ales preşedintele.

Liberalul a atras atenţia că un rezultat slab la scrutinul european ar fi o "piatră de moară" şi pentru actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, pe care PNL s-a angajat să-l susţină pentru un nou mandat la Cotroceni.

"În perspectiva alegerilor prezidenţiale, în situaţia în care noi ne-am asumat susţinerea, fără rezerve, la funcţia prezidenţială a lui Klaus Iohannis, dacă la alegerile din europarlamentare nu vom obţine un scor care să ofere un orizont de aşteptare, o speranţă pentru toţi cetăţenii acestei ţări că preşedintele are într-adevăr în spate un vehicul electoral care poate să-i ofere confortul obţinerii unui următor mandat, PNL s-ar putea să fie o piatră de moară agăţată de viitorul preşedinte', a susţinut Gigel Ştirbu.

Deputatul liberal s-a aflat sâmbătă la Vâlcea pentru a participa, alături de doi dintre candidaţii în cursa internă a partidului pentru europarlamentare, Hildegard Brandl şi Dan Motreanu, la alegerile interne din cadrul organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea şi la Şcoala Politică I. Gh. Duca, ce are loc în acest sfârşit de săptămână la Horezu. Evenimentul a fost organizat de TNL Vâlcea. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

3 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

4 VIDEO Ăsta era bătut în România după primele 30 de secunde!:))

5 Ludovic Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie. Deputaţii PNL vor vota împotrivă / Despre…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata