ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 20 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 20 SEPTEMBRIE

* Atacantul român Claudiu Keşeru, autorul unui hat-trick pentru Ludogoreţ Razgrad, în meciul câştigat cu 5-1 în faţa formaţiei ŢSKA Moscova, joi seara, a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al primei etape a grupelor competiţiei Europa League.

* Rutierul român Eduard-Michael Grosu (Delko Marseille Provence) a câştigat, joi, etapa a doua a Turului ciclist al Slovaciei, desfăşurată între Bardejov şi Ruzomberok. Grosu a fost cronometrat pe 226,6 km cu timpul de 05 h 46 min 42 sec, fiind urmat, cu acelaşi timp, de belgianul Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step) şi de francezul Arnaud Demare (Groupama FDJ), etc.

* Nouă partide din şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, programate în perioada 24-26 septembrie, vor fi televizate, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal. Între acestea se numără UTA - Dinamo (16:30), Concordia Chiajna - FC Voluntari (19:15) şi U Craiova 1948 - U Cluj (21:30), programate marţi, Chindia Târgovişte - AFC Hermannstadt (16:00), CSM Reşiţa - Universitatea Craiova (18:45), FC Botoşani - CFR Cluj (21:30), care vor avea loc miercuri, şi FC Rapid - Politehnica Iaşi (18:45), Metaloglobus - FCSB (21:30), care se vor juca joi.

* Antrenorul formaţiei Rapid, Daniel Pancu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că tehnicianul Mircea Lucescu este o legendă a fotbalului şi că îl aşteaptă oricând să-i dea un sfat, aşa cum a făcut-o şi până acum.

* Antrenorul echipei de fotbal Lazio Roma, Simone Inzaghi, a declarat, joi seara, după meciul pierdut cu CFR Cluj, că formaţia pe care o pregăteşte merita victoria în partida din Europa League.

* Fundaşul Francesco Acerbi a declarat, joi seara, că Lazio a pierdut meciul cu CFR Cluj după un penalty acordat echipei ardelene, care nu a fost.

* Tenismanul rus Daniil Medvedev, principalul favorit al turneului ATP de la Sankt Petersburg (Rusia), s-a calificat joi în sferturile de finală ale acestei competiţii, dotată cu premii totale în valoare de 1,18 milioane dolari, învingându-l în două seturi, 7-5, 6-3, pe compatriotul său Evgheni Donskoi.

* Tânărul mijlocaş internaţional englez Callum Hudson-Odoi şi-a prelungit contractul cu Chelsea Londra până în 2024, a anunţat clubul englez de fotbal pe site-ul său oficial.

* Fotbalistul american Brent Kallman, fundaşul echipei Minnesota United, a primit o suspendare de zece meciuri după ce a fost depistat pozitiv cu ocazia unui control antidoping, a anunţat Major League Soccer, liga profesionistă nord-americană, fără să precizeze natura produsului dopant, informează AFP.

* Hossam El-Badry, fostul jucător şi antrenor al echipei Al Ahly, a fost numit în funcţia de selecţioner al Egiptului, în locul mexicanului Javier Aguirre, a anunţat Federaţia egipteană de fotbal, citată de Reuters.

* Olandezul Guus Hiddink a fost demis din postul de antrenor al reprezentativei de fotbal Under 21 a Chinei, pe care urma să o conducă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2020, informează AFP. Federaţia chineză a fotbal a anunţat joi că fostul tehnician al naţionalei feminine, Hao Wei, a fost numit la cârma naţionalei masculine de tineret, din al cărei staff de patru persoane nu mai face parte Hiddink.

* Portughezul Rui Pinto, un hacker legat de ''Football Leaks'', a fost pus sub acuzare pentru 147 de delicte în Portugalia, în special pentru extorcare gravă, sabotaj informatic şi acces ilegal la informaţii, relatează AFP.

* Portarul spaniol David de Gea, de la echipa engleză de fotbal Manchester United, şi-a arătat solidaritatea faţă de victimele furtunilor din Alicante şi Murcia printr-o donaţie de 200.000 euro, a anunţat Crucea Roşie din Spania.

* Starul argentinian Lionel Messi a lansat joi o colecţie de îmbrăcăminte inspirată din viaţa sa, ale cărei culori predominante sunt cele ale clubului său, FC Barcelona, şi ale naţionalei de fotbal a Argentinei, informează agenţia EFE.

* Preşedintele clubului de fotbal Talleres Cordoba, Andres Fassi, a anunţat că luni, înaintea meciului cu Gimnasia y Esgrima La Plata din Superliga Argentinei, îi va aduce un omagiu lui Diego Maradona, antrenorul echipei oaspete, relatează EFE.

* Echipa spaniolă de fotbal Real Madrid ar putea fi nevoită să plătească aproximativ 80 milioane euro în cazul unei eventuale despărţiri de antrenorul francez Zinedine Zidane, scrie presa iberică.

* Kazahul Alexei Luţenko (Astana) a câştigat ''en solitaire'' cursa ciclistă Coppa Sabatini, joi la Pecciolo, în Toscana, informează AFP. Luţenko (27 ani) a fost cronometrat pe distanţa de 195,9 km în 4 h 22 min 57 sec, devansându-i pe italienii Simone Velasco (cu 1 min 04 sec) şi Sonny Colbrelli (cu 2 min 03 sec).

* Experimentatul baschetbalist american Joe Johnson (38 ani), selecţionat de şapte ori în cariera sa pentru All Star Game, va disputa al 18-lea său sezon în NBA, după ce a fost angajat joi de formaţia Detroit Pistons, informează AFP.

* Jackline Wambui, campioana Kenyei la 800 m în această vară, şi compatrioata sa Linda Kageha, componentă a ştafetei mixte kenyene, nu vor participa la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha (27 septembrie - 6 octombrie), după ce au refuzat să se supună testelor obligatorii pentru stabilirea nivelului de testosteron, a a anunţat federaţia kenyană, citată de Reuters.

* Consiliul Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) se va reuni luni şi pe ordinea de zi figurează ridicarea suspendării Rusiei de la competiţiile internaţionale după o perioadă de aproape patru ani, cu câteva zile înainte de debutul Mondialelor de la Doha (27 septembrie - 6 octombrie), relatează DPA.

* Duelul dintre Slovenia şi Bulgaria deţine capul de afiş al optimilor de finală ale Campionatului European de volei masculin, găzduit de Belgia, Olanda, Slovenia şi Franţa. Slovenia, vicecampioană europeană în 2015, a terminat pe doi în Grupa C, în timp ce Bulgaria, clasată pe 4 la ediţiile din 2013 şi 2015, a ocupat locul al treilea în Grupa A, din care a făcut parte şi România.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante