ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 14 FEBRUARIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 14 FEBRUARIE

Președintele Klaus Iohannis a declarat că bugetul de stat pe anul 2017 este unul problematic și riscant, punctând faptul că există riscul real să se depășească deficitul de 3%. "Mi s-a părut corect să cunosc opinia Guvernului înainte de a lua o decizie de promulgare sau retrimitere în Parlament. Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic și riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate, pe de altă parte se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depășească deficitul de 3%. (...) Sunt îngrijorat'', a declarat șeful statului după întâlnirea avută la Cotroceni cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

* Președintele Klaus Iohannis speră ca Executivul să facă o propunere "foarte serioasă" pentru funcția de ministru al Justiției. "Nu am discutat aceste aspecte. Sper într-o propunere foarte serioasă", a declarat Klaus Iohannis, după întrevederea avută cu premierul Grindeanu, întrebat dacă discuțiile au vizat și o nouă propunere la conducerea Ministerului Justiției.

* Trei inculpați din dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu și-au recunoscut faptele și au cerut să fie judecați prin procedură simplificată de magistrații Instanței supreme. Un nou termen în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman a avut loc marți la ÎCCJ. Magistrații au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 28 martie.

* Nivelul de radiații de la Muzeul de Geologie este în limite normale, afirmă directorul instituției, Rodica Tița. Precizările acesteia vin după ce au apărut în presă informații că nivelul de radiații din incinta și din preajma Muzeului de Geologie ar depăși de 200.000 de ori limitele admise.

* România înțelege să își aducă propria contribuție la asigurarea securității europene și euroatlantice, în linie cu angajamentele asumate, iar acest lucru este demonstrat atât de alocarea pentru Apărare a 2% din PIB, cât și de prezența militară americană pe teritoriul țării noastre, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, citat într-un comunicat MAE.

* Locotenentul Mirela Ivașcu, prima femeie care a comandat un detașament românesc în Afganistan, afirmă că acest lucru nu a fost o presiune pentru ea, întrucât s-a bucurat de sprijinul colegilor care nu au tratat-o în mod diferit, dar admite că partea cea mai grea în misiune a fost integrarea. Mirela Ivașcu a condus Detașamentul International Military Police (IMP), rotația a IV-a, dislocat la Bagram. Ceremonia de revenire în țară a Detașamentului IMP avut loc la sediul Batalionului 265 Poliție Militară "Tudor Vladimirescu".

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că Victor Ponta nu își dorește nominalizarea pentru funcția de ministru al Justiției, deși îl consideră capabil să ocupe orice poziție guvernamentală. Fostul premier Victor Ponta, deputat PSD, a precizat, într-o postare pe Facebook, că nu i s-a propus să fie ministru al Justiției în actualul Cabinet Grindeanu.

* Trupa Holograf va concerta pe 20 martie la Sala Palatului, spectacolul "Vedere de la Costinești" fiind "o incursiune muzicală în lumea cea fericită a primelor iubiri, a vacanțelor de vară la mare, a weekend-urilor rebele cu iz de rock și nopți fără sfârșit", informează un comunicat.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”